Pretkolo Evropske lige

Široki remizirao u Beču sa Austrijom

Široki je nastavio sa dobrim igrama u Evropskoj ligi ove sezone, te su remizirali 2:2 sa Austrijom u Beču.

Po veoma toplom vremenu, na oko 35 stepeni, Austrija i Široki susret su otvorili prilično mrtvo i bezidejno. Domaći su fudbaleri nešto duže držali loptu u svom posjedu, ali osim dodavanja na sredini terena, većih prilika nije bilo.

Široki se uglavnom koncentrisao na duge lopte u prostor, s kojima je prijetio golu Austrijanaca. Sudija je u 24. minuti prekinuo utakmicu na kratko, kako bi se on i igrač malo mogli osvježiti, a odmah u nastavku Široki je došao do zlata vrijednog gola.

Wagner se našao u dobroj poziciji i šutira, a golman domaćih Lindner nespretno reagovao i lopta je završila u mreži za vodstvo tima sa Pecare.

Nakon primljenog gola, domaći su nešto odlučnije krenuli ka golu Dejana Bandovića, ali je Stanković u dva navrata promašio, pa se na odmor otišlo sa minimalnih 1:0 za bh. predstavnika.

U nastavku, kiša golova. Prvo je Linz već u petoj minuti nastavka izjednačio na 1:1, da bi samo četiri minute kasnije Topić vratio Širokom prednost na asitenciju Šilića. Austrija je po drugi put izjednačila u 57. minutu. Strijelac je, nakon konfuzne reakcije odbrane gostiju, bio rezervista Schumacher.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, pa Široki uoči uzvrata na Pecari ima sjajan rezultat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.