Finale Premijer lige u futsalu

Igrat će se majstorica: Spektakl u Mejdanu izostao, "krivac" fantastični Milanović

Admin Čaušević

Za razliku od prvog meča drugi susret finala Premijer lige BiH između Salinesa i Mostar SG u futsalu nije bio ni blizu spektakularan kao prvi susret. 

Domaći su na kraju bili ti koji su slavili i to sa minimalnih 1:0. Glavni krivci zašto je viđen samo jedan gol su bh. reprezentativni golmani Milanović za domaće, te Galić za goste.

Pobjednik je odlučen već u 3. minuti kada je za vodstvo domaćina pogodio Tomić i niko u Mejdanu nije slutio da će upravo to biti jedini gol na susretu.

Inače, u prvom poluvremenu se igralo poprilično čvrsto s tim da su domaći bili nego angažovaniji, ali nije uspio postići drugi gol.

U drugom poluvremenu na golu Salinesa je bio fenomenalni Milanović koji je maestralno zaustavio nekoliko prilika Mostaraca.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

U posljednje dvije minute gosti su dali sve karte u napad, ali što Milanović što okvir gola što promašaji su ih spriječili da izjednače.

Rezultat u seriji je sada 1:1, a majstorica koja će na kraju i odlučiti šampiona BiH u futsalu za sezonu 2020/21 će se igrati u subotu u Mostaru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.