"Nedopustivo je da se nama prijeti u Mejdanu, najviše me zaboljelo dizanje tri prsta"

Trener Bosne Kompred za SportSport.ba nakon sinošnjeg duela protiv Salinesa

"Nedopustivo je da se nama prijeti u Mejdanu, najviše me zaboljelo dizanje tri prsta"

E. Dindić

Sinoć je završena polufinalna utakmica futsal Premijer lige Bosne i Hercegovine između Salinesa i Bosne Kompred. Pobijedio je Salines rezultatom 6:3, a po svemu sudeći ova utakmica dobiće treće poluvrijeme. 

Trener ekipe Bosna Kompred Mirsad Ovčina u razgovoru za SportSport.ba iznio je teške optužbe račun domaćina, te smatra da bh. futsal treba da neke stvari istjera na čistac.

"Kao trener MNK "Bosna Kompred" želim da razjasnim nekoliko stvari povodom sinoćnjih nemilih scena na utakmici protiv Salinesa. Prije nego što počnem svoje izlaganje, želim da uputim svima veliko izvinjenje povodom svojih burnih reakcija na sinoćnjoj utakmici. Svjestan sam da je takvo ponašanje nedopustivo i spreman sam da snosim eventualne sankcije. Međutim, moram da naglasim da je mnogo razloga koji su me naveli da burno reagujem.", rekao je Ovčina te nastavio :

"U subotu kada se trebala odigrati utakmica 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, koja moram da naglasim nije odigrana isključivo zbog propusta domaćina. Moja ekipa sa tim nema apsolutno ništa.

"Istakao bi u subotu izuzetno nekorektno ponašanje kapitena Salinesa Slobodana Rajičevića koji mi se obratio tada slijedećim riječima: "Doći ćete u srijedu ovdje, vidjećete šta će vam se desiti".

"Nije nevažno u ovoj priči da napomenem da u ekipi Bosna Kompreda igraju svi igrači iz Tuzle. Našim roditeljima su se od plate odbijala novčana sredstva za izgradnju Mejdana, tako da je nedopustivo da nama neko prijeti u Mejdanu. Moram da dodam da nisam reagovao tada na njegove riječi, te sam ga zagrlio i mirno mu rekao da on kao kapiten ekipe može biti ljut samo na upravu svog kluba, zbog toga što nisu obezbjedili uslove za odigravanje utakmice. Nakon što su sudije obznanile da se utakmica neće odigrati, nijedan igrač niti član uprave Salinesa nije želio da se rukuje sa nama, iako sam ja lično išao prema Radanu Divkoviću službenom predstavniku Salinesa u želji da se pozdravim sa njim. Umjesto pozdrava grubo su nas istjerali iz dvorane pod opaskom da oni žele da odrade trening, jer je to njihov termin.", rekao je Ovčina te nastavio:

Oglasi

"U sinošnjoj utakmici ponovo ekipa FC Salinesa nije imala doktora , kao ni fiziotarapeuta, a bez doktora na klupi domaćina po propozicijama nisu obezbjeđeni uslovi za odigravanje utakmice. O svemu smo prije brifinga uredno obavjestili delegata utakmice kao i sudije, te službenog predstavnika FC Salines. Očekujemo epilog u vidu pokretanja disciplinske komiteta za takmičenje Nogometnog saveza povodom ovog propusta.

"Međutim stvar koja me nejaviše zabolila u sinošnjoj utakmici je činjenica da je kapiten Salinesa Slobodan Rajčević prilikom slavlja pogotka za 4:1 (strijelac Kocić), podizao tri prsta prema delegaciji našeg kluba. Među članovima delegacije je i počasni predsjednik našeg kluba Midhat Ferhatović, legenda EX-Xu i bh. futsala, prvi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine te čovjek čije je zdravlje narušeno. Nakon te provokacije njemu je odmah pozlilo, te sam zbog toga burno reagovao.

"Želim da obavjestim javnost i sve ljude u bh. futsalu da je šest premiejrligaških ekipa poslalo zajednički dopis Nogometnom savezu BiH vezano za doktorsku licencu Roberta Cukijatija, kojeg su predstavnici FC Salines, tokom cijelog prvenstva predstavljali kao doktora ekipe, a gospodin Cukijati nije doktor nego fiziotarapeut. Ovaj podatak je provjeren u u lječničkoj komori Tuzle. Na savezu je da istraži ovu malverzaciju i da donese kaznu proporcjonalnu težini prekršaja.", rekao je u jednom dahu Ovčina te nastavio dalje:

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

"Pošto sam ja navikao da za sve propuste Salinesa kriva moja malenkost, želim da dodam i slijedeću stvar. Prema propozicijama futsal lige svaka ekipa na jednoj utakmici smije imati prijavljena tri stranca. U ekipi Salinesa to su sinoć bili Rajčević i Kocić (Srbija) i Thiago (Brazil). Postoje osnovane sumnje da je u ekipi domaćina sinoć nastupio još jedan stranac, a riječ je o Draganu Tomiću.

U comet sistemu, Tomić je zaveden da je rođen u Banja Luci, a mi imamo saznanja da je rođen u Temerinu u Srbiji. Naravno i o ovome smo obavjestili naš savez jer nam je želja da se igra čist i fer play futsal, da se sve malverzacije u sportu iskorjene. Još jednom se izvinjavam svima na svom ponašanju," završio je svoje izlaganje Ovčina.

Top Komentari

Jadnimi
Reprezentacija se plasira na prvenstvo, a liga "divlji zapad".
16 0
Baco
Neko ti u Tuzli tri prsta digne ,vjeruj otisao bez njih kuci.Tu nema oprosta nikom ,nisu nasi sehidi uzalud pali vjeruj.
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije