Trener Širokog nakon remija u Beču

Ištuk: Tek sada nas čeka prava muka

Edmir Škorić

Široki Brijeg je u prvom susretu 2. pretkola Evropske lige kao gost remizirao sa bečkom Austrijom (2:2), te tako napravio dobar rezultat pred uzvratni meč na Pecari.

"Odigrali smo jednu hrabru, dosta dobru utakmicu, dali smo dva gola i znali smo da takvo nešto moramo napraviti, želimo li se i dalje nadati prolazu. Priželjkivali smo ovakav ishod, ali zaista nismo vjerovali da ćemo ga i ostvariti", kazao je za SportSport.ba Ivo Ištuk, trener Širokog Brijega, dodavši:

"Ova utakmica sada za nas ne postoji. Dakle, igramo samo jednu utakmicu sa Austrijom i to onu na Pecari. Sad je još veća muka, jer će Austrijanci u ovoj utakmici spašavati prvenstvo. Neće biti nimalo lako, ali nastojat ćemo da odigramo i bolje nego večeras, te da prođemo u narednu fazu natjecanja".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.