Gospodski potez

Bruno Fernandes snimao reklamu, a onda odlučio izaći na ulicu

Endin Čaušević

Bruno Fernandes je početkom prošle godine stigao u Manchester United i to je bio pun pogodak kluba s Old Trafforda.

Crveni đavoli odlučili su da dovedu portugalskog veznjaka iz lisabonskog Sportinga i platili su ga čak 55 miliona eura, ali veoma brzo se ispostavilo da će on biti veliko pojačanje.

Ovaj 26-godišnji veznjak i ove sezone igra u odličnoj formi i s pravom za njega kažu da je lider ekipe Manchester Uniteda.

Fernandes je u dosadašnjem dijelu sezone za ovaj klub odigrao 50 utakmica u svim takmičenjima i uspio je zabiti 24 gol i upisati još 14 asistencija.

Portugalac je za kratko vrijeme postao ljubimac navijača Manchester Uniteda, ali i engleske javnosti. Još jednom je dokazao da se radi o veoma skromnom momku, te je oduševio sve.

Naime, Fernandes je snimao novu reklamu u Manchesteru bi bio je u opremi Portugala. Reklama se snima za potrebe Evropskog prvenstva koje se igra ovog ljeta, te je svoju "ulogu" dobio i Bruno Fernandes.

No, tokom snimanja ove reklame veznjak Uniteda je oduševio navijače koji su igrali fudbala u blizini.

Odlučio je da u pauzi dođe do njih i pozdravi ih i čak im se pridruži i zaigrao je lopte s njima. Ovaj potez je oduševio javnost u Engleskoj i veoma brzo postao je hit na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poznato je da je Fernandes ponikao u dresu Boaviste, a još je kao tinejdžer 2012. godine otišao u Italiju gdje je potpisao za Novaru. Na Apeninima je igrao još za Udinese i Sampdoriju, no 2017. godine odlučio je da se vrati u Portugal gdje se priključio Sportingu.

Fernandes je tri godine briljirao u dresu lisabonskog kluba i brzo je privukao pažnju evropskih klubova. Na kraju odlučio je da potpiše za Manchester United i ispostavilo se da je donio dobru odluku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.