Pogba u Španiju, Pjanić u Englesku

Na pomolu "razmjena" Barcelone i Uniteda koja će obradovati Bosance i Hercegovce

Adnan Beganović

Jedan od najboljih veznih igrača na svijetu, Paul Pogba, mogao bi u ljetnom prelaznom roku napustiti redove Manchester Uniteda, a ukoliko se to dogodi, na Teatru snova mogao bi zaigrati bosanskohercegovački veznjak Miralem Pjanić.

Prije nekoliko sedmica Mino Raiola se sastao sa prvim čovjekom Barcelone Joanom Laportom kako bi razgovarali o budućnosti norveškog napadača Borussije Dortmund Erlinga Halanda.

Međutim, kako javljaju inostrani mediji, pitanje budućnosti sjajnog napadača nije bilo jedino o kojem se razgovaralo na pomenutom sastanku, odnosno razgovaralo se i o transferu Paula Pogbe.

Francuski reprezentativac nije prihvatio ponudu Manchester Uniteda o produžetku saradnje, pa je izvjesno da će doći do njegovog odlaska, a toga su svjesni i u Unitedu.

Navodno su već i krenuli u potragu za pojačanjima u veznom redu, a kako pišu inostrani mediji, Pjanić bi mogao biti nova kvizicija Crvenih vragova.

Navodno našeg reprezentativca jako cijeni menadžer Uniteda, Ole Gunnar Solskjaer, koji i pored loše sezone Pjanića, vjeruje da će se uklopiti u njegov sistem u kojem ga vidi na poziciji zadnjeg veznog zajedno sa Scottom McTominayem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Manchester United je za Pjanića spreman ponuditi 25 miliona eura, a ovaj iznos trebao bi zadovoljiti i Barcelonu s obzirom da Ronald Koeman ne vidi bosanskohercegovačkog reprezentativca u planovima za narednu sezonu.

Podsjetimo, Pjanić je u Barcelonu stigao ljetos iz Juventusa u operaciji koja je Arthura Mela odvela u Juventus za 84 miliona eura, a bh. veznjaka u Barcelonu za 60 miliona eura.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.