Sutra meč u Zagrebu

U Hajduku pred derbi poručili: "U Zagrebu želimo odigrati bez kompleksa"

Samir Mlaćo
Sutra se igra veliki hrvatski derbi između Dinama i Hajduka.

Derbi je doduše samo na papiru, s obzirom da Dinamo već odavno dominira u HNL-u, a Hajduk iz sezone u sezonu pruža loše partije.

Prednost prije sutrašnjeg meča Dinama nad Splićanima je nevjerovatna 24 boda.

“Igramo 11 na 11. Ne razmišljamo o tabeli i broju bodova koji imaju oni. Imamo mnogo entuzijazma, ali želimo da odigramo utakmicu bez ikakvih kompleksa. Za Dinamo nam se vraćaju Fossati, Simić i Vušković“, ističe trener Hajduka Paolo Tramezzani.

Prokomentairsao je i Dinamo.

“Zasluženo su prvi. Imaju individualnu kvalitetu, ekipa je na okupu godinama i uspjela je izgraditi jak mentalitet. To su pokazali i u Evropi. Igraju dobro, analizirali smo ih“, dodao je trener Splićana.

Meč Dinama i Hajduka igra se sutra od 20 sati.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo je trenutno lider sa 68 bodova, a Hajduk je tek petoplasirani sa 44 osvojena boda.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.