Poznati su sastavi timova

Svi pogledi su upereni prema Mostaru: Zrinjski u velikom derbiju čeka Sarajevo

Midhat Šljivak

Veliki derbi u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru igraju Zrinjski i Sarajevo.

Bordo tim u ovaj meč ulazi sa dva vezana poraza u Premijer ligi, te će pokušati da u ovom susretu prekinu taj niz.

Naravno, Zrinjski traži trijumf kojim bi došao na samo bod od današnjeg rivala, a treneri Sergej Jakirović i Vinko Marinović su odabrali igrače za današnji meč.

Za Zrinjski od prve minute u ovom duelu nastupaju: Varvodić, Ćorluka, Zlomislić, Mašić, Bekić, Jakovljević, Trebotić, Enin, Filipović, Magdić, Juranović.

Sa druge strane za tim sa Koševa igraju: Kovačević, Hodžić, Pidro, Oremuš, Hebibović, Velkoski, Pejović, Đokanović, Milanović, Dupovac, Adukor.

Sudija ovog meča je Frano Jelić iz Širokog Brijega. Pomoćnici su mu Senad Ibrišimbegović i Arnel Novalić, a četvrti sudija je Elvis Mujić.

Zrinjski i Sarajevo su ove sezone igrali dva puta u prvenstvu i jednom u Kupu Bosne i Hercegovine, a Bordo tim ima dvije pobjede.

U prvom dijelu sezone Sarajevo je u Mostaru slavio sa 3:2, dok su Plemići na Koševu prije nešto više od mjesec dana slavili sa 1:0.

Četiri dana kasnije u Kupu BIH Sarajevo je odigralo bolje i slavilo je sa 1:0, a na kraju je tim sa Koševa uspio da se plasira u finale gdje će igrati protiv Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nema dileme da će nas u Mostaru čekati veoma zanimljiva utakmica i vidjet ćemo ko će na kraju izaći kao pobjednik.

Treba svakako istaći da u ovom susretu kod Zrinjskog neće biti glavne zvijezde tima Nemanje Bilbije, koji susret propušta zbog kartona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.