Hrvatski napadač napustio Mostar

Josip Ivančić napustio HŠK Zrinjski!

Midhat Šljivak

Hrvatski napadač Josip Ivančić (30) napustio je ekipu Zrinjskog pred kraj sezone.

Ovaj 30-godišnji fudbaler koji je redove Plemića pojačao u augustu prošle godine, odlučio je napustiti tim u samoj završnici sezone i sa njim je raskinuta saradnja.

Ivančić će fudbalsku karijeru nastaviti u Maleziji i ovo će biti još jedan novi izazov za iskusnog napadača.

Josip Ivančić je u Mostar stigao kao napadačko pojačanje. Međutim, imao je dosta problema sa prilagodbom i nije pružao neke velike partije.

Josip Ivančić FK Zvijezda - 09 Pozicija: FW

Statistika

9 nastupa
3 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
1 golova

Znao je ipak zablistati u određenim trenucima. Nedavno je odveo Plemiće do pobjede protiv Slobode sa dva gola i asistencijom i bio je veoma sretan zbog toga.

"Dok sam živ i zdrav zadovoljan sam. Forma uvijek varira, malo si gore, malo si dolje. Ja sam još duže čekao na ovo", rekao je Ivančić prije mjesec dana.

Ivančić je ove sezone nastupio u ukupno 23 utakmice za mostarski tim. Ostvario je učinak od osam golova i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Malezija će biti novi izazov za ovog 30-godišnjaka koji je u prošlosti često mijenjao timove, a igrao je u Rumuniji, Moldaviji, Kazahstanu, Izraelu i Soveniji.

Karijeru počeo u Sesvetama, a zatim je igrao za Zadar i Rijeku. Potom ga je karijera odvela u Koper, a potom u Sherrif, Ashkelon, Hapoel Haifu, Ashdod, Atyrau i Chindiju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.