"Odbrana Kovačevića je bila ključni trenutak meča"

Treneri nakon meča u Mostaru

"Odbrana Kovačevića je bila ključni trenutak meča"

Midhat Šljivak

Zrinjski i Sarajevo remizirali su (1:1) u derbi susretu 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Domaći su poveli pogotkom Miloša Filipovića sa bijele tačke, a bod gostima sa Koševa donio je Matthias Fanimo.

Trener FK Sarajevo je zadovoljan osvojenim bodom u Mostaru i nakon meča je rekao:

"Nismo odigrali prvo poluvrijeme kako treba, ali u nastavku smo se digli. Čestitam igračima, vratili smo se nakon 1:0", rekao je Marinović koji je pohvalio Vladana Kovačevića zbog odbrana.

U narednom kolu Sarajevu slijedi veliki derbi protiv Željezničara.

"Imat ćemo malo više vremena da se što bolje spremimo i da se odmorimo za derbi. To je još jedan derbi u nizu za kratko vrijeme".

Trener mostarskog kluba Sergej Jakirović je nakon utakmice istakao da je ključna bila velika odbrana Kovačevića pri rezultatu 1:0.

"Ključni trenutak je bila odbrana Kovačevića kod 1:0. Ne bih se složio da smo igrali loše u drugom poluvremenu, jer su oni krenuli ofanzivnije", rekao je Jakirović i dodao je:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi samo trebamo nastaviti igrati ovako. U svakom meču do kraja ćemo tražiti bodove", rekao je Jakirović.

Sarajevo je trenutno vodeći tim prvenstva sa 53 boda, dok je Zrinjski četvrti sa 49 bodova.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
Za koliko si nas prodao Vinko ? Pusti suplju "cestitam momcima"... Milanovic, Pejovic za inat nama ? Svaku utakmicu igramo tek zadnjih 10-15 minuta, Jel to da nam zamazes oci, ko borili su se.. Bravo i za tebe i za one koji su ti dali nako povjerenje.. Da i malo pameti imaju dali bi ti otkaz jos u Mostaru.. Ne smijem zamislit da se ovako nesto desilo Cali il Husrefu, kako bi ih psovali i sta bi im govorili, al eto tebi niko a ne kaze, imas podrsku bez obzira na sve, boli te ku*ac.. Mislim da nikad u nasoj istoriji nismo manje bodova osvojili u proljetnom dijelu od ove sezone.. Najveca si pi*ka od svih trenera koji su sjedili na klupi FK Sarajeva.. Idi ako Boga znas mutava konjino.. Najveca si pi*ka od svih trenera i u PL BiH..
0 7
Ende
Sudija je odredio tok utakmice i tok narednog kola. Ovo nema smisla ni gledati ni pratiti.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi