Imaju devet uzastopnih pobjeda

Ova fotografija dovoljno govori zašto su New York Knicksi ponovo hit NBA lige

Edmir Škorić

Dugo godina navijači New York Knicksa čekaju nastup u play-offu, ali ovec sezone će ga sasvim sigurno igrati.

Knicksi dominiraju na Istoku ove sezone, a posebno dobro igraju u posljednje vrijeme. Uspjeli su vezati devet pobjeda, te su uz Utah Jazz jedini u NBA ligi koji su to uspjeli u ovoj sezoni.

Posljednja pobjeda ostvarena je u subotu navečer protiv Toronto Raptorsa. Justin Randle, Derrick Rose i kompanija očitali su lekciju bivšim NBA prvacima i dokazali da za njih sada nema granica.

Postoji skup jako talentovanih i iskusnih igrača u redovima Knicksa, no prije svega ih krasi zajedništvo, što je opet rijetkost u NBA momčadima. Randle jeste najefikasniji igrač Knicksa i najveći potrošač lopti, no ima veliku pomoć kompletnog tima i kada Randlea ne ide, tu su Rose, RJ Barrett, Reggie Bullock, Alec Burks, iskusni Taj Gibson, Nerlens Noel, Immanuel Quickley...

No, uzalud bi bili sav talenat, kvalitet i iskustvo da ovaj tim nije predan svom poslu. Neko vrijeme nakon što je završen meč s Raptorsima, igrači Knciksa su ostali na parketu da treniraju. Čak je i grupa ljudi zadužena za održavanje Madison Square Gardena završavala sa pospremanjem dvorane, a nekolicina igrača Knicksa nije marila za to.

Ostali su dodatno usavršavati se, a kako igraju ove sezone, nemojte misliti da je sam plasman u play-off najbolje što mogu. Njihovo vrijeme tek dolazi.

Posljednji put su Knicksi u play-offu igrali u sezoni 2012/13. Tada su u prvoj rundi Istočne konferencije izbacili Celticse, ali su u polufinalu Istoka potom eliminisani od Indiane Pacersa.

Do 2000. godine bili su konstantni učesnici završnica NBA lige, no od tadado danas samo su četiri puta uspjeli izboriti play-off. Šampioni NBA lige bili su 1970. i 1973. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.