Knicksi su ponovo hit: Randle i kompanija razbili Raptorse

U strašnoj seriji se nalaze

Knicksi su ponovo hit: Randle i kompanija razbili Raptorse

E. Škorić

U prvoj utakmici nedjeljnog programa NBA lige New York Knicksi su u svom Madison Square Gardenu nadigrali Toronto Raptorse sa 120:103.

Dugo godina čekamo na prave Knickse, no čini se da je ovo ta sezona. Knicksi nižu pobjede i sada su s omjerom 34-27 na četvrtom mjestu Istočne konferencije, pa ćemo ih po svim prilikama gledati u play-offu.

Devetu uzastopnu pobjedu ostvarili su večeras protiv bivših NBA prvaka Toronto Raptorsa i to dosta uvjerljivo. Održavao se kanadski sastav u životu od početka meča, no u zadnjoj četvrtini su ih Knicksi pregazili i na kraju slavili uvjerljivo sa 17 poena razlike.

Justin Randle je opet vodio glavnu riječ. Sjajni šuter Knicksa je meč završio s 31 poenom i 10 skokova, a pomoć su mu pružili i Barret sa 25 poena i 12 skokova, Derrick Rose sa 19 poena i sedam asistencija, Bullock je ubacio 16 poena.

Na drugoj strani Anunoby je ubacio 27 poena, baš kao i VanVleet koji je imao i 11 asista, dok je Siakam brojao do 26.

U narednom meču Knciksi čekaju Phoenix Sunse i to će definitivno biti uzbudljiv okršaj, ali prethodno imaju dva dana odmora. Raptorsi priliku za povratak na pobjedničke staze imaju protiv Cleveland Cavaliersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi