Spektakularna partija Curryja protiv Denvera, Lakersi ponovo razočarali

Zanimljiva noć u NBA ligi

Spektakularna partija Curryja protiv Denvera, Lakersi ponovo razočarali

E. Čaušević

Aktuelni NBA prvaci LA Lakersi sinoć su ponovo razočarali svoje navijače jer su poraženi od New York Knicksa sa 111:96.

Lakersi su dobro otvorili meč i nakon prve dionice vodili su sa 28:26, ali nakon toga Knicksi su vodili glavnu riječ na parketu.

Ekipa iz New Yorka uspjela je da dođe do preokreta u nastavku meča, te ubjedljive pobjede jer su na kraju uspjeli da slave sa 15 poena razlike.

Knickse je do pobjede vodio Randle koji je ubacio 34 poena, te je dodao još deset skokova i četiri asistencije. U ekipi Lakersa istakao je Shroder sa 21 poenom, tri skoka i šest asistencija.

Zanimljiv meč odigrali su Golden State Warriorsi i Denver Nuggetsi. Na kraju slavili su Warriorsi sa 116:107 na krilima Stepha Curryja.

On je odigrao nestvaran meč koji je završio čak sa 53 poena, šest skokova i četiri asistencije. Curry je sinoć uspio da obori i rekord Wilta Chamberlaina kojeg je prestigao na listi najboljih strijelaca koji je imao rekord od 17.783 poena, ali Curry je uspio da ga nadmaši.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi