Meč 27. kola Premijer lige

Željezničar traži osvetu protiv Vukova: Slišković promijenio golmana!

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara danas igraju na svom terenu protiv gradskog rivala Olimpika u okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plavi s Grbavice traže prvu pobjedu otkako je počeo proljetni dio sezone, te će se pokušati "osvetiti" Vukovima s Otoke za neočekivan poraz iz prošlog mjeseca.

Tada je Olimpik na Grbavici šokirao Željezničar i pobijedio sa 1:0, te došao do važnih bodova u borbi za opstanak.

Sigurno je da će Olimpik i danas dati maksimum da dođe do pozitivnog rezultata jer su u grčevitoj borbi za opstanak. No, jasno je da je Željezničar i pored lošije serije rezultata danas veliki favorit.

Također, ovo će biti i prva utakmica na Grbavici za Blaža Sliškovića koji je nedavno preuzeo klupu Željezničara umjesto Amara Osima.

Slišković sigurno želi da dođe do pobjede u današnjoj utakmici i preokrene situaciji u svojoj ekipi u finišu sezone. Utakmica na Grbavici igra se od 17 sati, a Slišković i Petrović su saopštili početne sastave.

Željezničar: Muftić, Stevanović, Miletić, Zec, Vrhovac, Milićević, Veselinović, Bojo, Čeliković, Gasal, Bekrić.

Olimpik: Hadžić, Milović, Horić, Osmanović, Čurjurić, Isić, Perišić, Gavrić, Hadžanović, F. Handžić, Šišić.

Željezničar je u prvoj utakmici ove sezone protiv Olimpika koja se igrala 17. oktobra prošle godine slavio na Otoci sa 3:0, dok je kako smo već naveli Olimpik prije mjesec dana na Grbavici pobijedio sa 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavi su trenutno tek sedmi na tabeli sa 40 bodova i još se nadaju plasmanu u Evropu, dok je Olimpik predzadnji sa 20 bodova. Sigurno je da nas očekuje dosta uzbuđenja u Dolini ćupova jer oba tima žele izbjeći poraz u današnjem meču.

Favorit na Grbavici se zna, a evo kako to vide u MOZZART kladionici. OVDJE ostavi okladu!

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.