Tuzla, Sarajevo i Banjaluka: Tri jako važne utakmice u tri različita termina

Ko će danas slaviti?

Tuzla, Sarajevo i Banjaluka: Tri jako važne utakmice u tri različita termina

Edmir Škorić

Nedelja donosi nova premijerligaška uzbuđenja, a počet će utakmicom na Tušnju u 15 sati.

FK Tuzla City je ispao iz Kupa, upao je u jednu manju rezultatsku krizu, pa danas ima priliku da popravi cijeli dojam i da se vrati u borbu za Evropu. Na Tušnju će ekipa Husrefa Musemića ugostiti Radnik iz Bijeljine, koji je naravno samo na izgled "prilika za osvajanje tri boda".

Bijeljinci neće biti lak plijen, a s obzirom da se nalaze na bod od opasne zone, njima ne predstoji ništa drugo nego da danas ostave dušu na tušanjskoj travi ne bi li izbjegli poraz. Uloga favorita svakako pripada domaćinu, ali treba imati na umu da će na klupi Radnika debitovati stari lisac i proslavljeni trener Vlado Jagodić.

Kvote na ovaj meč nudi MOZZART kladionica. OVDJE ostavi svoju okladu i uživaj u premijerligaškom nogometu danas!

Po završetku tog meča, od 17 sati, Željeznčar na Grbavici u još jednom komšijskom okršaju dočekuje Olimpik. Gosti s Otoke su na posljednjem gostovanju na Grbavici i to nedavno slavili s 1:0. Tim Slavka Petrovića nada se da se nešto slično može dogoditi i danas.

Plave će po drugi put s klupe voditi novi trener Blaž Slišković, koji je u prošlom kolu debitovao remijem u Bijeljini protiv Radnika. Evo mu prlike za popravni i prvu pobjedu, ali Olimpik sa Slavkom Petrovićem zna da priređuje senzacije.

Favorit na Grbavici se zna, a evo kako to vide u MOZZART kladionici. OVDJE ostavi okladu!

Derbi dana igrat će se u Banjoj Luci na stadionu Borca gdje će gostovati Široki Brijeg. Meč počinje u 19 sati i jako je značajan za ostatak sezone. Borac se pobjedom može bodovno izjednačiti sa Sarajevom, ali ga i preskočiti na tabeli, te preuzeti ulogu lidera. Što se Širokog tiče, nakon tri utakmice bez pobjede i ponuđene ostavke Tonija Karačića, koja nije usvojena, slijedi trenutak istine. Široki bi se porazom vjerovatno i oprosto od borbe za Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borcu pripada uloga favorita, ali nedostaje Goran Zakarić, nedostaju još neki važni igrači, a Široki ima dovoljno potencijala da se nada dobrom rezultatu u Banjaluci. Ostaje nam da vidimo šta će se na kraju dešavati i ko će slaviti poslije ove nedjelje i utakmica kojima će biti kompletirano 27. kolo.

Okladu ostavite na stranici MOZZART kladionice! Klikni OVDJE i započni igru - uživaj!

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Mitomani nisu spavali čitavu noc racunaju kako ce Sarajevo izgubiti titulu.Digitrone u ruke uzeli i kuckaju li kuckaju. 2 + 1 + X = nemože idemo oper 1 + X + Y = nemože ni ovako.1+2+2 = nemože...hahahaha
5 6
user1571956549
E cuj proslavljeni trener Vlado Jagoda ahahahahahaha
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi