Mišić zabio

Prva šansa i gol na Tušnju

Midhat Šljivak

Tuzla City je u 27. kolu Premijer lige BiH ugostila davljenika Radnik iz Bijeljine.

U prvih pola sata igre nismo vidjeli previše lijep fudbal, ali u 29. minuti susreta domaći tim je poveo sa 1:0.

Bio je to mat u dva poteza. Brkić je fenomenalno uposlio Mišića, a ovaj iz prve lobovao golmana Bilobrka za vodstvo domaćeg tima.

Za Radnik je ovo veoma bitan meč u borbi za ostanak. Novi trener Vlado Jagodić je najavio borbu za bodove u svakom meču i vidjet ćemo kako će se ovaj meč razvijati.

Ove sezone Tuzla i Radnik su odigrali tri meča. U posljednjem u decembru je slavio Radnik sa 2:1, a u preostala dva City.

Prvo je u septembru na Tušnju bio 1:0 za Tuzla, a zatim u oktobru prošle godine 3:1 i utakmici Kupa.

Tuzla City bi sa tri boda u ovom meču uhvatila priključak u borbi za Evropu do kraja sezone, dok Radniku predstoji velika borba za ostanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gosti iz Bijeljine su u dosadašnjem dijelu sezone osvojili 21 bod. Pred ovo kolo imali su bod više od Olimpika i dva od Krupe, ekipa koje su u zoni ispadanja.

Tuzla City je sa druge strane porazom u Doboj Kaknju od Mladosti zakomplikovala sama sebi borbu za izlazak u Evropu, pa će do kraja morati biti zaista fantastični da bi Musemić i društvo mogli da se nadaju dobrom plasmanu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.