Musemić: Jako dugo se bavim ovim sportom da me ta pitanja ne vrijeđaju, navikao sam

Trener Tuzla Cityja pred meč sa Radnikom

Musemić: Jako dugo se bavim ovim sportom da me ta pitanja ne vrijeđaju, navikao sam

E. Škorić

FK Tuzla City i dalje ostaje u igri za plasman u Evropu, ali ako žele biti dio te priče, izabranici Husrefa Musemića jednostavno u nedjelju moraju da dobiju Radnik.

Musemić je svjestan da je njegov tim upao u rezultatsku krizu poslije dva poraza, no nada se da će u meču protiv Radnika u nedjelju pobjedom zadržati korak za ekipama koje se bore za Evropu.

"Ovo je utakmica u kojoj želimo pokazati da imamo snage da se vratimo nakon dva poraza.Sigurno da Radnik ima svoje ambicije, promijenili su trenera, gledao sam im utakmicu protiv Željezničara, odigrali su jako kvalitetno drugo poluvrijeme i zasluženo su izjednačili. Moramo da uložimo dosta truda da dođemo do pobjede.Svaki poraz je težak", rekao je Musemić, dodavši da nema kartoniranih niti povrijeđenih igrača, te da će njegov tim sutra biti kompletan.

"Kao što sam rekao i ranije, mi ni prije ni sada ne kalkulišemo. Želimo skupiti što više bodova, pa vidjet ćemo gdje ćemo završiti. Imali smo jednu dobru seriju, ali svakoj seriji dođe kraj. Fudbal je interesantan i nepredvidiv baš zbog toga što nikada ne znate ko može koga da pobijedi".

Hoće li biti promjena s obzirom da možda neki igrači ne zaslužuju da nose dres Tuzla Ciyja? To pitanje nije baš pretjerano "sjelo" Musemiću, no svjestan je da takva pitanja dolaze s lošim rezultatima.

"Vidjet ćemo. Ne znamo još. Jučer smo imali trening. Vidjet ćemo na osnovu skautiranja Radnika, odlučit ćemo koji tim će igrati na osnovu toga kako Radnik planira da igra. Vaše pitanje dovoljno govori. Dao sam dovoljno šansi igračima koje imam. Znate kako, kada je dobro, onda je dobro, kada ne ide, onda postavljate takva pitanja. To pitanje me ne vrijeđa, navikao sam se, to dolazi kada nema dobrih rezultata i to je sve normalno u fudbalu i sportu, pogotovo na ovim prostorima. Ne biste me to pitali da smo pobjeđivali. Vaše pravo je da mislite kako neko nije zaslužio da igra, a moje pravo je da odlučim ko da igra i zato odgovaram", poručuje Musemić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City je trenutno na šestom mjestu sa 41 bodom, a ispred su Široki sa 45, Velež i Zrinjski sa 48, Borac s 50 i vodeće Sarajevo s 52 boda.

Tuzlaci su poraženi u prošlom kolu u Kaknju od Mladosti, zatim na Koševu od Sarajeva u revanšu polufinala Kupa, a nakon Radnika gostovat će Olimpiku. Do kraja ih još čekaju dueli sa Sarajevom, Širokim, Borcem, Zrinjskim.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Husrefe glabas li ga Husicu hehe
0 8
user1597153724
Ne daj Husrefe tim novinarcicima da te gaze, ti si za njih gigant!
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi