Azir Muminović više nije golman FK Tuzla City!

Raskid saradnje

Azir Muminović više nije golman FK Tuzla City! · Saznajemo

M. Šljivak

Azir Muminović više nije član FK Tuzla City.

Kako SportSport.ba saznaje mladi golman je sporazumno raskinuo saradnju sa tuzlanskim premijerligašem i on više nije član Tuzla Cityja.

Ovaj 24-godišnji čuvar mreže u ekipu Tuzla Cityja je stigao u ljeto 2019. godine iz redova gradskog rivala Slobode, ali sada je došlo vrijeme za rastanak.

Muminović i Tuzla City dogovorili su raskid saradnje i on je od danas slobodan igrač, a Husref Musemić će do kraja sezone koristiti druge opcije koje ima na golu.

Sada već bivši golman Tuzla Cityja je ovu vijest potvrdio za SportSport.ba i istakao je kako je iznenađen.

"Zahvaljujem se na klubu na svemu. Ostao sam iznenađen odlukom, ali vjerovatno je trebao biti pronađen krivac za posljednje rezulate. To sam ispao ja. Iznenađen sam, ali hvala predsjedniku i klubu na svemu. Život ide dalje, nema potrebe bilo šta drugo reći", rekao je za SportSport.ba Muminović.

Azir Muminović
Azir Muminović FK Radnik Bijeljina FK Radnik Bijeljina Pozicija: GK

Statistika

11 nastupa
11 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Očigledno su u redovima tuzlanskog tima smatrali da je 24-godišnji golman loše radio svoj posao na prethodnim utakmicama u kojima je imao nekoliko kiksova i to mu nije oprošteno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Muminović je prošao sve omladinske selekcije Slobode. Iznenadio je sve kada se u ljeto 2019. godine odlučio prijeći u redove velikog rivala i tim potezom je naljutio mnoge navijače starijeg tuzlanskog kluba.

Azir Muminović je ove sezone na golu Tuzla Cityja odradio 17 utakmica. Od toga je 14 susreta branio u Premijer ligi BiH, a tri u Kupu. Primio je ukupno 21 gol, a pet puta je sačuvao svoju mrežu.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1593031776
Sad rahat puši šiše
25 1
JJRamzes
sad u centar s jaranima dok je sunca
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti