Gosti vode sa 2:1

Šok na Grbavici: Olimpik stigao do preokreta protiv Željezničara nakon velikog kiksa Muftića

Endin Čaušević

Fudbaleri Olimpika igraju trenutno u gostima protiv Željezničara meč 27. kola Premijer lige BiH.

Plavi su dobro otvorili današnju utakmicu i uspjeli su da dođu do prednosti u 16. minuti.

Ermin Zec je napravio dosta posla, njegov udarac je na kraju izblokiran, a lopta je došla do Petra Boje koji je postigao pogodak za prednost od 1:0.

Međutim, Olimpik je nakon primljenog gola zaigrao nešto bolje i uspio je da dođe do poravnanja u 32. minuti.

Čurjurić je izveo prekid, loptu uputio ka kaznenom prostoru domaćih gdje je najviši u skoku bio Milović koji lob udarcem glavom matira Muftića. U skoku s Milovićem bio je Vrhovac, ali nije reagovao baš najbolje.

U drugom poluvremenu Željezničar je diktirao tempo igre i prijetio u nekoliko navrata, ali gosti su uspjeli da se odbrane.

I onda u 73. minuti veliki šok na Grbavici za fudbalere Željezničara jer je Olimpik uspio da dođe do potpunog preokreta i povede sa 2:1.

Šišić je prošao po lijevoj strani i šutirao, a Muftić veoma loše reaguje nakon čega je lopta prešla liniju i završila u golu Plavih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpik se nalazi pred važnom pobjedom u borbi za opstanak, a to bi moglo biti drugi put da šokiraju Željezničar i slave na Grbavici u nešto više od mjesec dana.

Plavi imaju još 15-tak minuta da se pokušaju vratiti u meč i doći barem do jednog boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.