Željezničar poveo protiv Olimpika

Bojo zabio

Željezničar poveo protiv Olimpika

M. Šljivak

Željezničar od 16. minute vodi sa 1:0 u gradskom derbiju protiv Olimpika.

Plavi su ofanzivno krenuli od prve minute, a napadi su im se isplatili već u 16. minuti kada su postigli vodeći gol.

Ermin Zec je napravio dosta posla, njegov udarac je na kraju izblokiran, a lopta je došla do Petra Boje koji je postigao pogodak za prednost od 1:0.

Veznjaku Željezničara je ovo drugi gol ove sezone, a ovo je svakako odličan početak utakmice.

Plavi s Grbavice traže prvu pobjedu otkako je počeo proljetni dio sezone, te će se pokušati "osvetiti" Vukovima s Otoke za neočekivan poraz iz prošlog mjeseca.

Tada je Olimpik na Grbavici šokirao Željezničar i pobijedio sa 1:0, te došao do važnih bodova u borbi za opstanak.

Sigurno je da će Olimpik i danas dati maksimum da dođe do pozitivnog rezultata jer su u grčevitoj borbi za opstanak. No, jasno je da je Željezničar i pored lošije serije rezultata danas veliki favorit.

Također, ovo će biti i prva utakmica na Grbavici za Blaža Sliškovića koji je nedavno preuzeo klupu Željezničara umjesto Amara Osima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je u prvoj utakmici ove sezone protiv Olimpika koja se igrala 17. oktobra prošle godine slavio na Otoci sa 3:0, dok je kako smo već naveli Olimpik prije mjesec dana na Grbavici pobijedio sa 1:0.

Plavi su trenutno tek sedmi na tabeli sa 40 bodova i još se nadaju plasmanu u Evropu, dok je Olimpik predzadnji sa 20 bodova. Sigurno je da nas očekuje dosta uzbuđenja u Dolini ćupova jer oba tima žele izbjeći poraz u današnjem meču.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Kako Bekric vuce u svom petercu za dres igraca, sudija gleda ravno u njega, nece da svira-treba Radnik ostati u ligi
1 4
user1571956549
Cudo onaj Tokmak Sabit nije komentarisao hahaha
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi