Olimpik izjednačio na Grbavici!

Sada je rezultat 1:1

Olimpik izjednačio na Grbavici!

E. Čaušević

Željezničar i Olimpik trenutno igraju na Grbavici utakmicu 27. kola Premijer lige.

Plavi su dobro otvorili današnju utakmicu i uspjeli su da dođu do prednosti u 16. minuti.

Ermin Zec je napravio dosta posla, njegov udarac je na kraju izblokiran, a lopta je došla do Petra Boje koji je postigao pogodak za prednost od 1:0.

Međutim, Olimpik je nakon primljenog gola zaigrao nešto bolje i uspio je da dođe do poravnanja u 32. minuti.

Čurjurić je izveo prekid, loptu uputio ka kaznenom prostoru domaćih gdje je najviši u skoku bio Milović koji lob udarcem glavom matira Muftića. U skoku s Milovićem bio je Vrhovac, ali nije reagovao baš najbolje.

Zanimljivo da je za Milovića ovo prvi gol ove sezone u Premijer ligi jer na prethodnih 16 mečeva se nije upisivao u listu strijelaca.

Također, ovo je i veoma važan gol za Vukove koji se grčevito bore za opstanak i svaki bod im je zlatan vrijedan.

Jasno je da nas do kraja očekuje dosta uzbuđenja jer oba tima žele pobjedu. Olimpik sigurno ima veći motiv, ali ni igračima Željezničara toga ne manjka jer su još uvijek bez pobjede u drugom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je u prvoj utakmici ove sezone protiv Olimpika koja se igrala 17. oktobra prošle godine slavio na Otoci sa 3:0, dok je Olimpik prije mjesec dana šokirao Plave pobjedom na Grbavici sa 1:0.

Plavi su trenutno tek sedmi na tabeli sa 40 bodova i još se nadaju plasmanu u Evropu, dok je Olimpik predzadnji sa 20 bodova. Sigurno je da nas očekuje dosta uzbuđenja u Dolini ćupova jer oba tima žele izbjeći poraz u današnjem meču.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Šta briga navijače željkana što je 1:1 od juče oni svi za Borac navijaju,baš ih briga za željkana.
8 3
MaloPaznje
Ovaj sastav Zelje ne bi izveo na terminu da igra. Njemu Alispahic, Stilic i Mujezinovic na klupi..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi