Vranješ siguran s bijele tačke

Borac poveo protiv Širokog Brijega golom iz penala

Endin Čaušević

Borac i Široki Brijeg igraju trenutno derbi 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Banjalučki klub bolje je otvorio večerašnju utakmicu i stvorio je nekoliko dobrih prilika.

Najbolju šansu u 26. minuti imao je Subić. Ziljkić je proigrao Subića na fenomenalan način, a ovaj loptu šalje visoko preko gola umjesto u gol.

Međutim, samo nekoliko minuta kasnije Borac je uspio da dođe do prednosti protiv Širokog.

Stanić je u kaznenom prostoru srušio Vojnovića, a sudija je pokazao na biljelu tačku.

Odgovornost je preuzeo Stojan Vranješ koji je uspio da zatrese mrežu gostiju za 1:0 i veliko slavlje igrača Borca.

Za Vranješa je ovo bio deveti gol u dosadašnjem dijelu Premijer lige, a dvanaesti u svim takmičenjima ove sezone u dresu banjalučkog kluba.

Jasno je koliko je igračima Borca bitna večerašnja utakmica jer bi se u slučaju pobjede izjednačili sa Sarajevom na liderskoj poziciji.

Borac i Široki su ove sezone odigrali tri utakmice, dvije u prvenstvu i jednu u Kupu Bosne i Hercegovine, a oba tima su upisala po jednu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Širokobriježani su u prvom dijelu sezone slavili sa 3:0, dok je meč u Banjaluci u novembru završen neriješeno 1:1. Borac je u Kupu BiH u martu ove godine slavio na Pecari sa 2:0.

Treba svakako istaći da je Borac u ovom meču oslabljen. Zbog kartona u ekipi nema Gorana Zakarića i Dejana Melega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.