Jovo Lukić postao otac u 23. godini

Napadač Borca

Jovo Lukić postao otac u 23. godini

A. Čaušević

Jovo Lukić, fudbaler Borca i jedan od najboljih napadača Premijer lige postao je otac u 23. godini. 

Lukić ovog proljeća možda odsustvuje sa zelenih travnjaka, ali nema sumnje da će po lijepom pamtiti početak 2021. godine.

Naime, bivši mladi reprezentativac BiH je zajedno sa suprugom Zoranom prije nekoliko dana postao otac i nema sumnje da su u porodici Lukić presretni zbog toga.

Sreću mladom napadaču poželjeli su iz Borca. To je jučer na press konferenciji uoči duela sa Širokim Brijegom uradio trener Banjalučana, Marko Maksimović.

"Čestitam Jovi, da bude živ, zdrav i srećan, kao i cijela njegova porodica. On sigurno neće do kraja sezone biti korišten, a njegov oporavak ide dobro", rekao je Maksimović.

Zbog povrede ramena ova sezona za Lukića je već završena, a na igranje utakmica će morati sačekati još nekoliko mjeseci.

"Pitanje je da li će i na pripremama moći da uđe u kontakt igru, a u utakmicama, ne vjerujem da će biti avgusta biti spreman", dodao je Maksimović.

Jovo Lukić
Jovo Lukić FK Borac FK Borac Pozicija: FW

Statistika

26 nastupa
20 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
3 asistencija
9 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Banjalučanin je igrao sjajno u prvom dijelu sezone. Zabio je osam ligaških golova, spominjao se i zvučni transfera u Trabzonspor, ali je odlučio da ostane u Borcu.

Uoči starta sezone stigla je i nezgodna povreda pa bivši napadač Krupe, dobojske Sloge i Zvijezde iz Gradačca nije u mogućonsti da pomogne saigračima koji se bore za duplu krunu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi