Plavi već 10 utakmica bez pobjede

Kako izgleda tabela Premijer lige od početka očajnog niza FK Željezničar?

Midhat Šljivak

Šest kola ostalo je do kraja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a vjerovatno niko nije mogao ni sanjati da ćemo gledati veliku borbu za titulu prvaka.

Sarajevo je ispustilo je ogromnu prednost u odnosu na konkurenciju. Borac je nadoknadio 13 bodova minusa iz prvog dijela sezone i preuzeo je vrh tabele, a u igri za titulu je i Velež koji je dva boda iza vodećeg dvojca na tabeli.

Međutim, veliko razočarenje već mjesecima je sarajevski Željezničar koji je danas protiv Olimpika nastavio očajnu seriju bez pobjede i poražen je sa 2:1.

Sa Grbavice je mlađi sarajevski premijerligaš ponovo odnio sva tri boda nastavljen je niz Plavih od 10 utakmica bez pobjede u prvenstvu i navijači ovog tima ne mogu da vjeruju šta se dešava sa njihovim igračima.

Ako bi se gledala tabela Premijer lige u posljednjih deset utakmica, odnosno od početka očajnog niza Željezničara, sarajevski Plavi su uvjerljivo zadnji na tabeli. Osvojili su samo četiri boda i imaju omjer 0-4-6. Zabili su devet i primili 16 golova.

Svi ostali timovi u posljednjih deset utakmica imaju najmanje dvije pobjede, a u ovom periodu u najboljoj formi je mostarski Velež, koji igra zaista fenomenalno.

Tim Feđe Dudića je ostvario sedam pobjeda i tri neriješena rezultata i osvojio je 24 boda, a to im je pomoglo da se uključe u borbu za titulu prvaka BiH.

Borac je odmah iza njih sa 22 osvojena boda, a zatim slijede Zrinjski i Tuzla City sa po 20 osvojenih bodova. Razočarenje je i Sarajevo sa samo 12 bodova iz 10 odigranih utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Grbavici se svakako nadaju da će ova nestvarna serija fudbalera Željezničara zaustaviti već u narednom kolu kada gostuju na Koševu kod velikog rivala Sarajeva, a do kraja sezone Plave čekaju ogromni izazovu jer će nakon Sarajeva igrati sa Zrinjskim, Borcem, Veležom, Širokim i Krupom.

Premijer liga Bosne i Hercegovine odavno nije bila ovako zanimljiva. Nevjerovatne stvari se dešavaju na bh. terenima i sigurno da je rijetko ko mogao naslutiti nestvarno lošu seriju Željezničara, lošu formu Sarajeva, te borbu za titulu Veleža i Borca.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.