Uprava FK Željezničar nije ispunila obećanje Sliškoviću: Igrači su mi rekli da nisu isplaćeni

Trener Plavih nakon meča

Uprava FK Željezničar nije ispunila obećanje Sliškoviću: Igrači su mi rekli da nisu isplaćeni

M. Šljivak

Željezničar je niz katastrofalnih rezultata nastavio u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Plavi su na Grbavici poraženi od Olimpika sa 2:1 i tako su se oprostili od borbe za Evropu koja je realno trenutno nedostižna.

Blaž Slišković je nakon utakmice saopštio da rukovodstvo kluba još uvijek nije ispunilo obaveze koje je preuzelo na sebe i što je bio njegov uslov za dolazak u klub.

Slišković je po dolasku dobio obećanje da će u kratkom periodu prema igračima biti izmireno 50 posto dugovanja.

Trener tima sa Grbavice je nakon utakmice sa Olimpikom istakao da rukovodstvo kluba tu obavezu nije ispunilo i da je pred meč razgovarao sa igračima na tu temu. 

Blaž je tražio da fudbaleri barem tokom utakmice zaborave na dugovanja, ali na kraju su fudbaleri sarajevskog tima poraženi od gradskog rivala sa 2:1.

"Uprava nije još, koliko sam dobio informaciju od igrača, riješila finansijska pitanja. To je bio moj uslov za dolazak, da se ta finansijska situacija završi. Rekao sam momcima, gledajte sportski aspekt, zaboravite finansije. Nadam se da će Uprava to završiti što prije" poručio je Slišković.

Iskusni stručnjak vodio je Željezničar u dvije utakmice. Upisao je remi i poraz protiv timova koji se bore za ostanak i Plavima sad slijedi period u kojem će igrati derbi do derbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već u subotu Željezničar gostuje kod Sarajeva na Koševu, a zatim im slijede dueli sa Širokim, Veležom, Borcem i Zrinjskim. U posljednjem kolu Plavi će na Grbavici dočekati još jednog davljenika, ekipu Krupe.

Željezničar je trenutno na sedmom mjestu Premijer lige sa osvojenih 40 bodova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
Gledaj Pitara sto citaju vjesti hahaha a tamo ih Borac skida sa trona hahahaha pa se tjese zeljinim platama hahahaha
25 31
Matic
Naravno da plate igracima nisu isplacene. Ali su zato i plata i izmisljena kamata gazdi legle na vrijeme. Isto kao i revolverasima sa juga.
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi