Na programu 28. kolo

Premijer liga u petak, subotu i ponedjeljak: Spektakl do spektakla

Edmir Škorić

Ulazimo u samu završnicu Premijer lige, a 28. kolo donosi nova uzbuđenja.

Premijer liga ove sezone je posebno zanimljiva, pošto ćemo uživati u borbama za titulu, Evropu, ali i opstanak. Rijetko koji klub da će kraj dočekati bezbrižno i bez određene vrste pritiska.

Pred nama je 28. kolo, a ono je raspodijeljeno na tri dana. Počinje u petak s dva meča. Prvi od 17 sati igraju Radnik i Sloboda (Moja TV), a od 20 sati u derbiju sastaju se trećeplasirani Velež i prvoplasirani Borac (Arena Sport). Po mnogima, duel u kojem ćemo možda znati mnoge odgovore na pitanje ko će biti prvak ili ko će u Evropu.

U subotu su na programu tri meča. Od 15 sati važan duel za Krupu protiv Mladosti u borbi za opstanak, a od 16:55 sat na Areni Sport derbi Sarajevo - Željezničar. Jako važna utakmica za aktuelnog prvaka koji je izgubio devet bodova prednosti sa polusezone.

U 19:05 počet će još jedna derbi, hercegovački, a sastat će se Široki Brijeg i Zrinjski u direktnom okršaju za Evropu.

Zbog praznika u nedjelju nema utakmica, a u ponedjeljak 3. maja od 15 sati Olimpik i Tuzla City igraju meč uz prenos na Mojoj TV. Utakmica bitna i za jedne i za druge. Olimpik nakon pobjede na Grbavici želi da osvoji nove bodove u borbi za opstanak, dok Tuzli nakon pobjede nad Radnikom rastu ambicije i želja da se domogne Evrope.

Definitivno će biti zanimljivo pratiti spomenute mečeve, a nakon tog kola mnoge stvari bi mogle da budu jasnije.

Podsjetimo da je Borac novi lider s 53 boda, isti broj bodova ima i Sarajevo, dok Velež na trećem mjestu ima 51 bod. Slijede Zrinjski s 49, Široki s 45, Tuzla City s 44 i Željezničar s 40 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U borbi za opstanak Sloboda je u najboljoj situaciji sa 28 bodova, Mladost ima 27 bodova, Olimpik ima 23, Radnik 21, a Krupa 19.

Nažalost, na snazi je i dalje zabrana prisustva publike zbog situacije sa koronavirusom, jer bi sasvim sigurno tribine stadiona bile pune, naročito u Mostaru, Širokom i Sarajevu...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.