Vlado Jagodić kao da je jesenas čitao budućnost

Borac u igri za naslov prvaka

Vlado Jagodić kao da je jesenas čitao budućnost

S. Mlaćo

Borac je novi lider na tabeli Premijer lige.

Banjolučani su jučer savladali Široki Brijeg 2:1, te su nastavili sa dobrim igrama u drugom dijelu sezone, dok je Sarajevo osvojilo bod u Mostaru kod Zrinjskog (1:1), pa je Borac lider zahvaljujući boljoj gol razlici.

Sarajevo je tako lidersku poziciju prepustilo nakon sedam mjeseci i sada nas čeka uzbudljiva završnica elitnog ranga bh. nogometa.

U Borcu ni ranije nisu gubili nadu da mogu do prvog mjesta, te titule, a prisjetit ćemo se izjave bivšeg trenera Banjalučana, danas trenera Radnika Vlade Jagodića iz oktobra prošle godine.

Borac je tada savladao Velež 2:0, a nakon meča pale su teške riječi između trenera Vlade Jagodića i Feđe Dudića.

Jagodić je tada između ostalog kazao.

Oglasi

"Borac izgleda ne smije biti prvi, ne smije biti u vrhu. Borac je uvijek u problemu ako je u vrhu. E, pa Borac je prvi, Borac će biti prvi i Borac će biti šampion. To vam jasno kažem. A drugi klubovi, mi želimo da imamo sa svima korektne odnose, a bićemo korektni onoliko koliko su oni prema nama", istakao je tada Jagodić.

Jagodić je tada prozvao i kolegu Dudića.

"Žao mi je Veleža, to je dobra ekipa, ali realno je da mora da razmisli po pitanju struke ako želi u vrh", bile su riječi iskusnog stručnjaka u kojima je definitivno pogriješio, što se potvrdilo u nastavku sezona koja još traje.

Dudić sa Veležom radi sjajan posao, Rođeni su u igri za titulu, a važne bodove tražit će u petak upravo protiv Borca.

Da li će Jagodić se pokazati kao dobar prorok znat ćemo 30. maja kada se završava posljednje kolo, a možda i ranije, ovisno o dešavanjima u narednim kolima.

Oglasi

Ko će biti prvak u slučaju istog učinka?

Pravila o tome ko će biti prvak u slučaju istog učinka klubova na kraju sezone su sasvim jasna.

Ako bi na kraju dva tima bila izjednačena na tabeli prvaka će, po pravilima NSBiH, odlučivati gol-razlika.

Član 7. propozicija takmičenja Premijer lige za sezonu 2020/21 kaže da se poredak nakon drugog dijela vrši se shodno odredbama člana 43. Pravilnika o nogometnim/fudbalskim takmičenjima BiH. U obzir se uzimaju rezultati ostvareni u toku cijele takmičarske sezone.

Član 43. o fudbalskim takmičenjima je sljedeći:

Ako timovi osvoje isti broj bodova, odlučuje razlika između datih i primljenih pogodaka.

U slučaju da je razlika jednaka, bolje mjesto zauzima ekipa koja je postigla više pogodaka, a ako su postigli isti broj pogodaka, onda dijele mjesto koje impripada.

Oglasi

Izuzetno, ako je riječ o mjestu koje odlučuje o prvaku ili mjestu koje povlači prelaz u viši ili niži stepen takmičenja, ili o mjestu koje osigurava učešće u međunarodnim takmičenjima, kod jednakog broja bodova, plasman se određuje na osnovu dodatne pomoćne tabele, na osnovu rezultata koje su u međusobnim susretima ostvarili ekipe sa jednakim brojem bodova.

Plasman na dodatnoj tabeli utvrđuje se zbirom osvojenih bodova. Ako je zbir bodova jednak, odlučuje razlika između datih i primljenih pogodaka, s tim što pogodak u gostima vrijedi dvostruko.

Ako je razlika jednaka, odlučuje veći broj postignutih pogodaka, a ukoliko je i to jednako odlučuje ukupna pogodak razlika u predmetnom takmičenju svih ekipa. Ako se ni na ovakav na čin ne može utvrditi uspješnija ekipa, ekipe odlučuju međusobnim odigravanjem dvije utakmice po kup sistemu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovo znači da bi na kraju sezone u slučaju istog broja bodova prednost imala ekipa sa boljom gol-razlikom.

Trenutna gol-razlika Borca je plus 23 (51:28), a Sarajeva plus 21 (43:22).

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Zaccheroni
Bit ce borac ku.ac sampion
6 0
Ajax11
Znao je od Vice da ce biti na vrhu, nego je nogu dobio zato što su igraci lobirali za Maksumica...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi