Više nije mršavi napadač

Haaland već godinu dana kopira režim ishrane Cristiana Ronalda, a rezultati su fantastični

Endin Čaušević

Norveški napadač Erling Haaland nedavno je izjavio da mu je cilj da u budućnosti bude jedan od najboljih igrača svijeta.

Haaland se fudbalskom svijetu pokazao sjajnim igrama u dresu Salzburga, a nakon sjajne polusezone u austrijskom klubu odlučio je da u januaru prošle godine potpiše za Borussiju Dortmund.

Dortmund je Haalanda doveo za svega 20 miliona eura, te je jasno da će zaraditi na njemu ogroman novac. Norvežanin i ove sezone igra odlično u svom klubu, te će na ljeto biti meta mnogih velikana.

Njegov agent Mino Raiola već je održao razgovore s zainteresovanim klubovima, a špekuliše se da će transfer, ukoliko napusti Dortmud ovog ljeta, iznositi najmanje 100 miliona eura.

Haaland je od samog početka itekako posvećen fudbalu i ide korak po korak kako bi iz dana u dan bio sve bolji. Kada se pojavio u Salzburgu bio je "mršavi dečko", ali danas se to promijenilo.

Norvežanin je uveo posebnu ishranu zbog koje sada zaista izgleda fantastično. I na današnjem treningu Dortmunda pokazao je da sada njegovo tijelo izgleda itekako mišićavo i da je na pravom putu svog cilja.

Haaland je prošle godine priznao da kopira Cristiana Ronalda što se tiče njegove ishrane, te da želi biti fizički spreman kao Portugalac.

A Ronaldova dijeta koja ga je učinla istinskom mašinom je zaista interesantna. Portugalac ima i do šest različitih obroka dnevno, većinom se zasniva na pasti i piletni zbog željene mješavine proteina i ugljenhidrata. Nijedan obrok ne sadrži sol.

"Ključ svega je briga za tijelo, trening, pravilan oporavak i redovno jelo. Ponekad pojedem pizzu sa sinom, jer bi inače bilo dosadno", rekao je jednom prilikom Ronaldo.

Također, Ronaldo tokom jutarnjeg obroka uglavnom popije cijeđeni sok, većinom od narandže, ali u ostatku dana pije samo vodu. Također, ima redovnih osam sati sna, te kraći san nakon četvrtog obroka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Napadač Dortmunda se zbog toga odrekao mnogih stvari i jasno je da ne odustaje tako lako. Napredak je itekako vidljiv u odnosu na sezonu kada je igrao za Salzburg.

Od svoje šesnaeste godine se totalno posvetio fudbalu kada je otišao od kuće i prešao u Molde. Od tada njegova karijera ide nevjerovatnom uzlaznom putanjom, te je već sada za mnoge jedan od najboljih napadača u Evropi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.