Finalni meč Kupa Njemačke, ipak, bez publike
FOTO - EPA

Odluka je zvanična

Finalni meč Kupa Njemačke, ipak, bez publike

A. Beganović

Finale Kupa Njemačke igrat će se pred praznim tribinama, saopštio je Fudbalski savez Njemačke.

Iako se očekivalo da će finalni meč Kupa Njemačke biti odigran pred određenim brojem gledalaca, od toga definitivno neće biti ništa.

Finalni meč je na rasporedu 13. maja u Berlinu, a iz Fudbalskog saveza Njemačke su naveli da je nemoguće organizirati meč sa navijačima zbog epidemioloških propisa koji su na snazi u Njemačkoj.

Tako je zapravo pandemija koronavirusa ostvarila još jednu pobjedu nad fudbalom, no najbitnije je da nema prekida sezona kako je bilo u prošloj godini.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Inače, u prvom polufinalu Kupa Njemačke, 30. aprila će snage odmjeriti Werder i Leipzig, dok će se dan kasnije u drugom polufinalnom meču sastati Borussia Dortmund i Kiel.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi