Treća odbijenica

Još jedno 'ne' na poziv Sarajeva

Midhat Šljivak

FK Sarajevo stigla je i treća odbijenica za zazakazni sastanak klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon što su učešće na sastanku kojeg organizuje bh. prvak otkazali FK Željezničar i HŠK Zrinjski, isto je učinio i NK Široki Brijeg.

Tim sa Pecare se oglasio saopštenjem i kao i prethodnici, oni smatraju da nije pravo vrijeme za razgovore.

Obavještavamo cjelokupnu sportsku javnost kako predstavnici NK Široki Brijeg neće nazočiti današnjem sastanku iniciranom od strane FK Sarajevo, a za kojeg smo dobili dana 26. travnja 2021. godine.

S obzirom na okolnosti u kojima je iniciran sastanak (nezadovoljstvo suđenjem na pojedinim utakmicama), mišljenja smo kako bi razgovor o predloženim temama koje smo naknadno dobili mogao biti čak kontraproduktivan. Također, mišljenja smo kako bi predložene teme sastanka trebalo kvalitetno pripremiti i raspraviti na koncu sezone u atmosferi bitno drugačijoj od one u kojoj trenutačno svi zajedno egzistiramo.

Napominjemo kako ostajemo otvoreni za daljnje korake i podržavamo inicijativu za osnivanjem Udruge premijerligaša i svih koraka koji će doprinijeti podizanju kvalitete domaćeg nogometa", saopšteno je iz NK Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sastanak klubova iz Premijer lige BiH zakazan je za 13 sati. Nisu u Bordo klubu očekivali ovako brojne otkaze i vidjet ćemo ko će se uopšte pojaviti na sastanku.

Širokobriježani su trenutno petoplasirani tim Premijer lige Bosne i Hercegovine i do kraja sezone im predstoji borba za plasman u Evropu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.