FK Željezničar se zahvalio i odbio poziv FK Sarajevo

Neće doći na sastanak kojeg organizuje Bordo tim

FK Željezničar se zahvalio i odbio poziv FK Sarajevo

Midhat Šljivak

FK Sarajevo pozvao je prije nekoliko dana članove Premijer lige na sastanak uoči završnice prvenstva.

Sarajevo je nakon utakmice u Mostaru protiv Zrinjskog (1:1) odlučilo da reaguje i da pozove ekipe na sastanak o budućnosti Premijer lige.

"Svjesni stanja u kojem se nalazimo, službenih lica i predstavnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine te njihove direktne veze sa klubovima koji se takmiče u “elitnom” rangu takmičenja, FK Sarajevo obavještava navijače i javnost da neće nijemo posmatrati ovakve situacije.

FK Sarajevo će početkom naredne sedmice uputiti zvanični poziv za sastanak predstavnicima svih premijerligaša u cilju pronalaska rješenja neregularnosti sa kojima se susrećemo u svakom kolu, a koje direktno narušavaju integritet takmičenja", saopšteno je iz dvostrukog uzastopnog prvaka BiH.

Na sastanku koji bi se trebao održati danas neće biti predstavnika FK Željezničar koji su povodom toga izdali zvanično saopštenje.

FK Željezničar se zahvaljuje FK Sarajevo na pozivu na sastanak premijerligaša, ali Klub smatra da nije pravi trenutak da...

Posted by FK Željezničar on Thursday, April 29, 2021

Željezničar se zahvalio na pozivu i smatra da nije vrijeme da se razgovara o tekućim problemima.

"FK Željezničar se zahvaljuje FK Sarajevo na pozivu na sastanak premijerligaša, ali Klub smatra da nije pravi trenutak da se razgovara o tekućim problemima, te najtrofejniji bh. klub neće prisustvovati današnjem sastanku".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S obzirom na to da je do kraja prvenstva ostalo još šest kola, smatramo da nije odgovarajući trenutak za razgovore. Također, podsjećamo da je FK Željezničar jedan od inicijatora formiranja Udruženja klubova koji se takmiče u Premijer ligi BiH. Klubovi premijerligaši se svakako trebaju dogovarati o koracima i pravcima djelovanja u m:tel Premijer ligi BiH, ali ne u samom raspletu i kraju prvenstva", saopšteno je iz FK Željezničar.

Vidjet ćemo koji će klubovi doći na sastanak koji je zakazan za 13 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ZukaZu
Najtrofejniji BiH klub? Jel ubrajate pehare iz kupa šiljva i 2 bajramska turnira? Srami se plava katastrofo! I dalje se vodiš onom "Bolje ... nego cigani". OD SVIH CIGANA, NAJVEĆI STE VI!
35 39
BordoBijeli
Najtrofejniji?hahahahah.Vidim ubrajate i Bajramske turnire
29 31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi