Mostarci domaćini Borcu

Rođeni su u sjajnom nizu, Dudić i igrači Veleža imaju priliku da ispišu historiju

Admin Čaušević

Velež će u 28. kolu Premijer lige biti domaćin Borcu. Duel prvoplasirane i trećeplasirane ekipe će biti od izuzetne važnosti za obje tima pa kompletna bh. fudbalska javnost s dosta nestrpljenja čeka ovaj duel. 

Banjalučane, koji u duel ulaze sa prvog mjesta, i Mostarce dijele dva boda. Radi se o ekipama koji se nalaze u izvrsnoj formi u posljednje vrijeme pa je za očekivati zanimljiv i uzbudljiv susret.

Feđa Dudić i njegovi izabranici se nalaze u nizu od 14 utakmica bez poraza i u prilicu su da protiv Borca ispišu nove stranice klupske historije.

Naime, u slučaju da izbjegne poraz i seriju nepobjedivosti produži na 15 utakmica ova generacija Veleža bi si izjednačila s nizom čuvene generacije s Enverom Marićem, Franjom Vladićem i Dušanom Bajevićem koju je vodio Sulejman Rebac napravila između septembra 1972. i kraja marta 1973.

"Utakmica od velikog značaja za obje ekipe, očekujemo fer i dobru utakmicu te da će se nakon susreta pričati o dobrim potezima, a ne o nekim drugim stvarima", rekao je Dudić u najavi utakmice.

Perspektivni stručnjak je pohvalio svog sutrašnjeg protivnika uz napomenu da je Borac značajno napredovao u odnosu na prethodno gostovanje na stadionu Rođeni i poraz 2:0.

"Borac je puno bolja ekipa nego što je bila prije mjesec i pol. Poslije poraza protiv nas, vezali su devet pobjeda, šest u prvenstvu, tri u Kupu, što najbolje govori o kakvoj ekipi se radi. Moram pohvaliti i kolegu Marka Maksimovića izgledaju puno bolje, sastavljeni su od dobrih pojedinaca. Tu su Vranješ, Ziljkić koji je možda u najboljoj formi."

Kao najveću snagu svog tima Dudić je izdvojio kolektiv. To će i protiv Banjlučana biti glavna uzdanica popularnih Rođenih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi moramo biti na nivou, mi možda i nemamo pojedinaca sposobnih da riješe utakmicu, ali smo kao kolektiv donijeli puno toga, bez obzira na neigranje Ćosića i Radovca, da budemo jak kolektiv i da probamo pobijediti i da barem jedan dan provedemo na prvom mjestu", rekao je Dudić.

Utakmica će početi u 20 sati uz direktan prijenos na Areni Sport. Za glavnog arbitra je delegiran Zoran Grbić iz Prijedora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.