Dojučerašnji napadač Veleža

Fejsal Mulić poslao poruku bivšim saigračima pred sami početak meča u Mostaru

Endin Čaušević

Velež i Borac igraju trenutno derbi 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmica na stadionu Rođeni nalazi se u centru pažnje jer se sastaju ekipe koje su u odličnim formama u proljetnjem dijelu sezone.

Borac je uspio da stigne veliku prednost Sarajeva i preuzme lidersko mjestu, ali i Velež isto tako bilježi odlične rezultate.

Rođeni se trenutno nalaze na trećoj poziciji na tabeli Premijer lige i imaju samo dva boda manje u odnosu na Borac i Sarajevo.

Pred večerašnju utakmicu oglasio se i dojučerašnji napadač mostarskog kluba Fejsal Mulić koji je pružio podršku svojim saigračima iz daleke Južne Koreje.

Mulić je prvi dio sezone igrao u dresu Veleža, te je upisao 21 meč u svim takmičenjima i zabio je devet golova. No, u zimskom prelaznom roku napustio je Mostar, te je otišao put Južne Koreje gdje je potpisao za Seongnam.

Velež i Borac ove sezone su igrali u dva navrata. Prvi meč igrao se 4. oktobra prošle godine u Banjaluci, a slavila je ekipa Borca sa 2:0 golvima Zakarića i Cruza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugi meč ovih timova gledali smo 5. marta na stadionu Rođeni, a tada je Velež slavio sa 2:0. Golove za mostarski klub u ovoj utakmici postigli su Anđušić i Cvijanović.

Borac ako dobije, ostaje prvi, a Velež ako dobije - prelazi na prvo mjesto, makar dok ne završi utakmica na Koševu. I zato je večerašnji derbi prepun očekivanja i od velikog značaja za razvoj kompletnog šampionata.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.