Bivši kapiteni Zmajeva večeras prate derbi Veleža i Borca

Nalaze se na stadionu Rođeni

Bivši kapiteni Zmajeva večeras prate derbi Veleža i Borca

Endin Čaušević

Na stadionu Rođeni u Mostaru večeras se igra veliki derbi između Veleža i Borca.

Velež i Borac sastaju se u okviru 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ovaj meč se nalazi u centru pažnje jer se ovi timovi bore za titulu prvaka naše zemlje.

Jasno je od kakve je važnosti večerašnja utakmica za oba kluba, a prethodnih dana oba kluba su najavljivala da večeras idu na pobjedu.

Zanimljivo je sinoć bilo u Mostaru ispred hotela gdje su bili igrači Borca jer su ih navijači Veleža odlučili probuditi vatrometom.

Na stadionu u Mostaru večeras se nalaze i bivši bh. reprezentativci Sergej Barbarez i Emir Spahić koji su odlučili da pogledaju večerašnji derbi.

Opis nije dostupan.

Velež i Borac ove sezone su igrali u dva navrata. Prvi meč igrao se 4. oktobra prošle godine u Banjaluci, a slavila je ekipa Borca sa 2:0 golvima Zakarića i Cruza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugi meč ovih timova gledali smo 5. marta na stadionu Rođeni, a tada je Velež slavio sa 2:0. Golove za mostarski klub u ovoj utakmici postigli su Anđušić i Cvijanović.

Borac ako dobije, ostaje prvi, a Velež ako dobije - prelazi na prvo mjesto, makar dok ne završi utakmica na Koševu. I zato je večerašnji derbi prepun očekivanja i od velikog značaja za razvoj kompletnog šampionata.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AsmirM
Kako Borcu mtel moze bit sponzor a sponzor i lige zar to nije malo izvan zakona .
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi