Promjena u sudijskoj trojci na derbiju u Mostaru!

Potvrđeno za SportSport.ba

Promjena u sudijskoj trojci na derbiju u Mostaru!

S. Mlaćo
Od 20 sati na stadionu Rođeni u Mostaru večeras igraju Velež i Borac.

Derbi je to kola, te važan meča za oba tima u borbi za sami vrh tabele.

Pred sami meč došlo je do promjene sudijske trojke. Naime, glavni sudija će kako je i najavljeno biti Zoran Grbić iz Prijedora, dok prvi pomoćnik neće biti Enes Đozić, nego Moamer Čaušević iz Sarajeva. Đozić je imao smrtni slučaj u porodici, tačnije preminuo je njegov otac.

Drugi pomoćni je Mirza Demir iz Kaknja.

Četvrti sudija ovog meča je Sabrija Topalović iz Zenice.

Meč u Mostaru donio je dosta bure, a iz oba tabora najavljuju pohod na tri boda.

Oglasi

Pred ovaj meč na press konferenciji govorio je trener Borca Marko Maksimović.

"Idemo u goste ekipi koja je u naletu. Velež nema pora od kraja oktobra, a ja bih volio da se priča o formi, a ne o nekim drugim stvarima. Želimo nastaviti seriju i ostvariti pozitivan rezultat meča", rekao je Maksimović.

Novinare je zanimalo njegovo mišljenje o tome što je Velež tražio delegiranje stranih sudija za ovaj susret, što je NSBiH zbog pravila odbio.

"To su dozvoljena sredstva, a da li su u redu ili ne, to je druga stvar. Meni se to ne sviđa. Pričalo se dosta i pred Sarajevo i niko nakon meča nije rekao da je bilo sve u redu", rekao je Maksimović i nastavio je:

"Unaprijed se traže neke stvari. Što se tiče nas, mi idemo tamo rasterećeni bez ikakvog drugog pritiska i da odigramo što je moguće bolje. Nećemo nasjedatni na bilo kakve priče. Mi smo na vrhu zahvaljujući dobrom radu", rekao je Maksimović.

Volio bi trener Borca da se tenzije smanje pred finiš sezone.

"Nakon ovog meča ima još pet kola. Da je sutra zadnje kolo, razumio bih ovakve stvari i volio bih da se smanje tenzije. Ne želim da niko prigovara nešto na deset pobjeda Borca. Ja sam uvijek korektan, imam veliko poštovanje prema Veležu kao klubu, prema igračima, ali mi branimo sebe. Za mene je Borac veći od Veleža, za njih je Velež veći od Borca", rekao je Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Atmosfera u i oko kluba je dobra. Hvala navijačima na odazivu za kupovinu karata, a mi se njima odužujemo na najbolji način, dobrim igrama i dobrim rezultatima", dodao je bek Mostaraca Slaviša Radović.

 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
AJMO RODJENI
15 9
Colsa
IGRAJTE BRAĆO!!!! HZ--ROĐENI!!!
12 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi