Brandao zabio

Ludnica u Mostaru: Velež vodi protiv Borca

Midhat Šljivak

Velež je od 57. minute poveo protiv Borca sa 1:0.

Ovčina je napravio veliki posao po desnoj strani, ubacio je za Brandaa, a Brazilac šalje loptu iza leđa Lakića za prednost od 1:0.

Velež je s ovim rezultatom trenutno lider u Premijer ligi Bosne i Hercegovine s bodom ispred Borca i Veleža.

Brazilskom fudbaleru je ovo drugi meč u sezoni i drugi gol u dva posljedna meča.

Velež i Borac ove sezone su igrali u dva navrata. Prvi meč igrao se 4. oktobra prošle godine u Banjaluci, a slavila je ekipa Borca sa 2:0 golvima Zakarića i Cruza.

Drugi meč ovih timova gledali smo 5. marta na stadionu Rođeni, a tada je Velež slavio sa 2:0. Golove za mostarski klub u ovoj utakmici postigli su Anđušić i Cvijanović.

Ogroman problem zadesio Borac u Mostaru

Ekipu Borca zadesio je ogroman problem u derbiju protiv Veleža u Mostaru.

Prvi golman banjalučkog tima Bojan Pavlović osjetio je bol u zadnjoj loži i nije mogao nastaviti ovaj meč.

Tako je trener gostiju Marko Maksimović morao zamijeniti sjajnog čuvara mreže, a umjesto njega u igru je ušao Nikola Lakić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pavlović je ove sezone zaista sjajan na golu Borca. Donio je dosta bodova vodećem timu Premijer lige BiH i svakako je veliki hendikep za goste što je napustio igru.

Vidjet ćemo u narednim danima da li je Pavlović teže stradao i hoće li eventualno morati na određenu pauzu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.