Almedin Ziljkić nakon Veleža

"Žao mi je što je ovo sve nastalo prije utakmice i što nam ne daju da mirno igramo"

Midhat Šljivak

Velež i Borac remizirali su večeras u Mostaru (1:1) u susretu 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Rođeni su zaustavili pobjednički niz Borca od šest uzastopnih pobjeda u prvenstvu, a igrač gostiju iz Banja Luke Almedin Ziljkić ističe da je ovo bio pravi derbi.

Ziljkić je nakon meča za SportSport.ba istakao:

"Pravi derbi je bio. Čestitao bih Veležu na odličnoj partiji. Nastavlja se zanimljiva sezona, istakao bih pozitivnu igru obje ekipe", rekao je Ziljkić i nastavio je:

"Nek sudi ko šta sudi. Žao mi je što je sve ovo nastalo prije utakmice i što nam ne daju da igramo na miran način. Mi igrači smo jedni prema drugima korektni", rekao je Ziljkić aludirajući na veliki pritisak koji se prethodnih dana pojavio u javnosti i Veležov zahtjev da se za ovaj meč delegiraju strane sudije.

Ziljkić se nada da će Borac nastaviti s dobrim igrama do kraja sezone.

"Nadam se da ćemo nastaviti s ovako dobrim igrama,da ne gubimo na strani i da pobjeđujemo koliko možemo, te da dobijamo kući. Bit će zanimljivo do kraja".

Titula banjalučkom timu nije glavni cilj.

"Titula nam nije u glavi, ali što da ne ako se otvori. Nama je cilj da Evropu izborimo i nadam se da ćemo u tome uspjeti".

Banjalučki tim ima veoma težak raspored do kraja sezone. U narednom kolu čekaju Krupu, a zatim im slijede duelu sa Zrinjskim, Željezničarom, Tuzlom i Slobodom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac je trenutno vodeći tim Premijer lige BiH sa 54 boda, imaju bod više od Sarajeva i dva od Veleža.

Do kraja sezone je sve otvoreno i čeka nas zaista uzbudljiva završnica sezone u Premijer ligi BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.