Velež u finišu ostao bez pobjede: Borac s penala u 89. minuti došao do boda u Mostaru

Bez pobjednika u velikom derbiju

Velež u finišu ostao bez pobjede: Borac s penala u 89. minuti došao do boda u Mostaru

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Velež je u velikom derbiju 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekao Borac u Mostaru, a susret je na kraju završen neriješenim rezultatom 1:1.

Feđa Dudić je ponovo na sjajan način pripremio meč. Najbolji igrači Borca su večeras potpuno zatvoreni, ali su Rođeni bez pobjede ostali u 89. minuti meča.

Nakon početnog ispitivanja snaga Velež je taj koji stvara prvu šansu. Edo Vehabović isprobava udarac u devetoj minuti, lopta odlazi tik pored gola.

Pet minuta kasnije Borac je umalo poveo. Ziljkić izvodi korner, a Uzelac iz dobre situacije ne zabija pogodak.

Oba tima su potom imala nekoliko pokušaja prema golu protivnika, ali golmani nisu imali previše problema i lagano su odrađivali svoj posao.

Borac je u finišu prvog poluvremena ostao bez prvog golmana Bojana Pavlovića koji je zbog povrede morao van terena, a njegovo mjesto je zauzeo Nikola Lakić.

Oglasi

Gosti u 43. minuti stvaraju dobru šansu. Ziljkić iz slobodnjaka dobro šutira, Bogdanović brani i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Na otvaranju drugog poluvremena Borac ostaje i bez Dine Ćorića koji se također povrijedio, a sve probleme gostiju Velež koristi u 57. minuti meča.

Ovčina sjajno probija po desnoj strani, lijepo pronalazi Brandaa u srcu kaznenog prostora, a Brazilac zabija pogodak za 1:0 i veliko slavlje domaćih igrača.

U 65. minuti Velež je imao dobru šansu da riješi sve dileme oko pobjednika. Anđušić je u posljednji čas izblokiran, a potom i Dario.

Borac je očekivano krenuo naprijed. Pokušavali su gosti nešto napraviti, a Feđa Dudić je u posljednih 20-ak minuta odlučio pojačati defanzivni dio ekipe uvođenjem Chesjmedjieva i Radovića.

Oglasi

Nisu gosti napravili previše pred golom Veleža. Domaći su imali bolje šanse i konstantno su bili opasni po gol Borca i propustili su nekoliko dobrih šansi da riješe meč.

Napadao je Borac, a u 89. minuti sudija Zoran Grbić nakon sumnjive situacije pokazuje na bijelu tačku nakon duela Moraitisa i Radovića.

Odgovornost je naravno preuzeo Stojan Vranješ. Matirao je Bogdanovića za konačnih 1:1 i Borac je zadržao vrh Premijer lige BiH. Velež je ostao treći.

Premijer liga BiH, 28. kolo:

Velež - Borac 1:1

Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Ovčina, Georgijević, Brandao, Anđušić, Ferreyra, Hasanović, Vehabović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac: Pavlović, Uzelac, Ćorić, Ziljkić, Ćosić, Vojnović, Brtan, Subić, Vranješ, Mehanović, Zakarić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Morao je Zoran pokazati svoje pravo lice - samo je cekao da ga svira -sramotna odluka - penal nidje veze
56 9
Chico
Marko Maksimovic u 84. minuti prijeti kaziprstom Grbicu nakon jedne odluke za Velez. Marko Maksimovic koji kaze da se oni samo bore za Europu. Pet minuta kasnije, penal za Borac. Smije li vise iko progovoriti ?
46 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi