Sjajna atmosfera

Horde zla na treningu kao na utakmici: Poruka za igrače Sarajeva je kristalno jasna!

Admin Čaušević

Horde zla kao i praktično sve navijačkie grupe u BiH su se zaželjele navijanja na fudbalskim utakmicama. 

Sarajevo danas od 16:55 dočekuje Željezničar. Utakmice protiv gradskog rivala za navijače Bordo kluba su uvijek posebne, a izuzetak nije ni današnja pobjeda.

Horde zla su na posljednjem treningu uoči derbija boravile u trening kampu Butmir gdje su napravili atmosferu kao da se radi o utakmici.

Tribina je bila premala da primi sve navijače Sarajeva koji su stigli u ilidžansko naselje, a poruka za prvotimce Sarajeva je bila kristalno jasna.

"Naša direktriva - stroga ofanziva", poručile su Horde zla uz standarni repertoar pjesama na račun najvećeg rivala.

Inače, današnji derbi će biti četvrti u historiji bez prisustva publike, treći na Koševu. Prethodna tri su okončana neriješeno, a igrači obje ekipe se svakako nadaju da će ta serija prekinuti.

U prva dva duela ove sezone nije bilo pobjednika nakon 1:1 na Koševu i 0:0 na Grbavici. Domaći u ovaj meč ulaze sa 13 bodova prednosti i sigurno su favoriti prema formi i stanji na tabeli, ali u derbijima to nikad nije bilo presudno. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do sada su se Bordo i Plavi momci sastali 143 puta. Željezničar je sa 45 pobjeda nešto uspješniji. Bordo tim ima tri trijumfa manje, preostale utakmice su okončane neriješeno.

U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za današnji veliki derbi Sarajeva i Željezničara, a svoju opkladu ostavite OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.