Braco: 2:1 za Sarajevo; Nikić: 2:1 za Želju!

Na Koševu se igra gradski derbi

Braco: 2:1 za Sarajevo; Nikić: 2:1 za Želju!

Admin Čaušević

Po 143. put u historiji na suprotnim stranama naći će se Sarajevo i Željezničar. Najveća utakmica bh. fudbala igra se danas od 16:55 na stadionu Asim Ferhatović Hase. 

Bit će to prvi derbi u kojem će Sarajevo biti domaćin na svom Koševu nakon što je Općina Centar sredinom sedmice na upravljanje dodijelila ovaj stadion Bordo klubu.

Dva ljuta gradska rivala susret dočekuju u različitom raspoloženju. Sarajevu su preko potrebni bodovi u borbi za titulu, dok Željezničar igra za čast, ponos i prestiž.

Pogled na tabelu govori da današnji domaćin ima 13 bodova prednosti, međutim u derbi utakmicama to ništa ne mora da znači. Složni su u tome i naši sagovornici, Alija Hadžiosmanović te Nikola Nikić.

Popularni Braco je veliki navijač Sarajeva, dok je Nikić istinska legenda Željezničar. Njih dvojica su za SportSport.ba najavili današnju utakmicu, dali svoja očekivanja, prognozirali rezultat i moguće igrače odluke.

Očekivanja od utakmice?

Oglasi

Hadžiosmanović: "Derbi će biti neizvjestan, ne treba tu gledati ko je bolji i ko je lošiji na tabeli. Pošto sam navijač Sarajevo, volio bih najviše da Sarajevo pobijedi i da uzmemo tu titulu. Sarajevo je 27. kola bilo prvo, otišli su Tatar i Rahmanović, sada smo za nijansu slabiji, odlučit će volja, želja i htjenje, ali ipak mislim da u ovom trenutku Sarajevo može pobijediti.

Nikić: "Iz svog iskustva mogu reći kad je Sarajevo ili Željo bio favorit, pobijedio je onaj ko nije bio favorit. Sarajevo je bolje na tabeli, Željo igra slabo, ali vjerujem da će Željo pobijediti. Iamo sam tih nekih desetak derbija, uvijek je pobijedila ekipa koja je bila slabija.

"Mislim da Željo nema lošu ekipu, Sarajevo ne igra bajno, otišli su im dva važna igrača, ne mogu da shvatim kako su to dopustili jer se ipak radi o velikom klubu.

Prognoza rezultata?

Hadžiosmanović: "Bit će 2:1 za FK Sarajevo ili možda 1:0, bit će tijesno. Da je publika bio bi siguran da će Sarajevo pobijediti, ali ovako kada su samo kamere i kad nema navijača vrlo je teško reći.

Oglasi

Nikić: "Mislim da će biti 2:1 za Želju. Mislim da Željezničar nema lošu ekipu, Sarajevo ne igra bajno, otišli su im dva važna igrača, ne mogu da shvatim kako su to dopustili jer se ipak radi o velikom klubu.

Igrač(i) odluke?

Hadžiosmanović: "Mogao bi odlučiti naš centarfor ovaj "'mali' Haris Handžić, ili ako bude prekid mogao bi skočiti glavom Amer Dupovac. Što se tiče Željezničara, njihov najopasniji igrač po meni je Ermin Zec."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nikić: "Ne znam ko će igrati, ako budu igrali Ivan Lendrić ili Luka Jurčić mislim da će neko od njih dvojice odlučiti utakmicu."

U dosadašnjim međusobnim duelima uspješniji je Željezničar sa 45 pobjeda, Sarajevo ima tri manje trijumfa, dok je 55 utakmica okončano neriješeno. U prva dva duela ove sezone nije bilo pobjednika. Na Koševu je završeno 1:1, dok su na Grbavici mreže mirovale. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Trt
U drugom ste planu "vjeciti" , juce ste gledali Borca sampiona!!!
1 18
miki30
Tu ako padnu 3 gola to bi bilo čudo božije. To je opet 0 : 0 ko da gledam očima. Dosadan derbi do bola.
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi