Šta nas očekuje?

Stigli sastavi za derbi na Pecari: Nema kalkulacija, pobjeda imperativ za oba tima

Edmir Škorić

Jedan od derbija 28. kola Premijer lige igra se na Pecari od 19 sati i pet minuta.

Hercegovački rivali Široki Brijeg i Zrinjski sastaju se u jako bitnoj utakmici. I jedni i drugi žele u Evropu, a gostima iz Mostara se pobjedom možda otvara mogućnost da ipak ostane u igri za titulu.

Široki će meč početi u sastavu: Miškić, Medić, Obšivač, Čuljak, Jurilj, Stanić, Vukoja, Zachara, Begić, Musa, Ikić.

Za Zrinjski starteri su: Varvodić, Bašić, Ćorluka, Zlomislić, Bekić, Jakovljević, Enin, Filipović, Magdić, Juranović i Bilbija.

Zrinjski pobjedu na Pecari čeka još od 2016. godine, a ovo bi mogao da bude idealan trenutak za rušenje tradicije. Tome se nada i Sergej Jakirović, strateg Plemića, koji je na press konferenciji uoči utakmice kazao kako su "tradicije tu da se ruše".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.