Jakirovića šokirao podatak o tome kada je Zrinjski posljednji put slavio na Pecari

Najavio hercegovački derbi

Jakirovića šokirao podatak o tome kada je Zrinjski posljednji put slavio na Pecari

Edmir Škorić

Jedan od tri derbija u 28. kolu Premijer lige igrat će se sutra od 19:05 sati na Pecari.

Zrinjskom treba pobjeda u borbi za Evropu, no istu računicu ima i Široki. Ranije su dueli ovih hercegovačkih rivala bili prepuni pogodaka, uzbuđenja, dobrih poteza, a za očekivati je i sutra jednu nogometnu ljepoticu.

"Kao i svaki drugi derbi, odlučivat će angažiranost, bit će velika motivacija, vjerovatno i tenzija. Znamo šta utakmica nosi, kako nama, tako i Širokom Brijegu. Nekako mislim da će presuditi sitni detalji i da moramo biti koncentrirani 90 minuta da probamo nešto napraviti", rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović, dodavši:

"S pobjedom vjerovatno rješavamo dosta toga, ako je neriješeno ostaje ista pozicija, a ako izgubiš onda se sve opet dodatno komplicira. Svjesni smo toga, bili smo toga svjesni i u utakmici protiv Sarajeva. Radimo dobro, meni to sve izgleda dobro. Može i bolje, ima i propusta, ali probat ćemo sve da ispravimo".

Nema kartoniranih, a za sada nedostaje samo Ibanez.

"Ibanez je 'out', on ne trenira, svi ostali su na dispoziciji. Ne znam šta je s Govedaricom, nešto se oko njega zakompliciralo, ali danas ćemo znati više".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najavio je Jakirović promjene u sastavu, a posebno ga je iznenadio podatak da Mostarci pet godina nisu slavili na Pecari.

"Bit će nekih promjena, dosta smo razmišljali o tome. Sutra imamo jednu mladu i potentnu momčad koja će nam se suprostaviti. Široki je kvalitetna ekipa, ima igrače koji su željni dokazivanja i znamo koliko će biti teško igrati protiv njih. Fascinantan mi je podatak da Zrinjski pet godina nije slavio na Pecari. Zadnji put je to bilo u martu 2016. godine. Ostao sam zapanjen kada sam to pročitao. Tradicija je tu da se ruši", poručuje Jakirović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Ako se dobro sjecam to je pobjeda Zrinjskog 4:3. Jedna od boljih utakmica lige u zadnjih nekoliko godina
7 0
starigrad
X
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti