FOTO: EPA

Pet pogodaka u sjajnom meču

Spektakl na Mestalli: Čarobnjak Messi "rasplakao" Šišmiše, Barca osvojila velika tri boda

Haris Zilić

U 34. kolu La Lige, Barcelona je kao gost savladala Valenciju sa 2:3 i ostala u grčevitoj borbi za titulu s Atleticom, Realom i Sevillom.

Bolje meč otvara Barcelona. Imali su loptu u svom posjedu, a Dest je zaprijetio u osmoj minuti golu Valencije. U desetoj minuti velika šansa za Griezmanna ostalo je 0:0. Nastavili su Katalonci sa napadima. U novoj prilici bio je Araujo u 14. minuti meča. Nakon Arauja šansa za Messija, zatim De Jonga, ali odbrana Valencije je bila sigurna.

Valencija prvu šansu na utakmici ima u 20. minuti preko Solera. Tri minute kasnije pokušao je i Gaya, ostalo je na semaforu 0:0. Barcelona je tražila pogodak u prvom poluvremenu. Messi ponovo prijeti u 25. minuti, zatim isti fudbaler u prilici u 28. minuti, mreže su ostale da miruju.

Gaya u 30. minuti je upropastio dobar napad Valencije, a Messi je na sceni opet u 34. minuti kada je pokušao iz slobodnog udarca, lopta odlazi preko gola. Najbolja šansa za Barcelonu u 42. minuti. Girezmann je iz dobre situacije šutirao, ali udarac je bio neprceizan i na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

Početkom drugog poluvremena šok za Katalonce. Valencija je izvela korner u 49. minuti, Ter Stegen je bio neodlučan u svom petercu, a to koristi Paulista i dovodi Šišmiše u vodstvo od 1:0. Tri minute kasnije velika šansa za Valenciju, Guedes je loše šutirao.

U 56. minuti penal za Barcelonu nakonšto je Lato igrao rukom u svom šesnaestercu. Messi je promašio penal, Cliessen mu je zaustavio, a nakon toga gužva u šesnaestercu gostiju, lopta se odbija Messiju koji poravnava na 1:1.

Šest minuta kasnije Griezmann dovodi Katalonce u vodstvo od 1:2, a u 69. minuti majstorija Messija za 1:3. Valencija se nije predavala i Soler u 84. minuti postiže fenomenalan gol za 2:3.

Do kraja meča nije bilo pogodaka i Barcelona je upisala vrijedna tri boda u borbi za titulu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U timu Barcelone naš Miralem Pjanić je bio na klupi za rezervne fudbalere.

VALENCIA - BARCELONA 2:3 (Paulista 49', Soler 83'/Messi 56', 69' Griezmann 62')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.