Dani Alves upozorio Messija: "Sjećaš li se našeg razgovora?"

Nada se da će ostati u Barceloni

Dani Alves upozorio Messija: "Sjećaš li se našeg razgovora?"

Edmir Škorić

Bivši brazilski reprezentativac i bivši igrač Barcelone, Dani Alves, kazao je da nema nogometaša koji je nosio dres katalonskog diva, a da nije požalio nakon odlaska.

Alves je to rekao u intervjuu za Guardian, čime je "upozorio" Messija, koji bi na ljeto kao slobodan igrač mogao da napusti Barcelonu. Izjava se može odnositi i na Neymara, koji je 2017. godine otišao u Pariz i godinama želi da se vrati u Kataloniju.

"Svi igrači, a mislim na sve koji su napustili Barcelonu - požalili su! Svima je teško otići, iz ovog ili onog razloga, bez obzira na razloge. Tako je bilo i sa mnom, kad sam otišao, htio sam pokazati ljudima u klubu koliko sam se hrabar vratio, ali ti su ljudi ostali u klubu. Pokušao sam se vratiti, želio sam se vratiti, igrao sam tako da se vratim, ali oni me nisu željeli", rekao je Alves.

Alves trenutno igra u Brazilu za Sao Paulo, a ističe da su Messi i Barcelona jednostavno "stvoreni jedno za drugo".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Puno sam mu puta rekao da je rođen da igra za Barcu i da je Barca stvorena da bude njegov klub. Prije mi je davao savjete, sad ga moram vratiti. Tada mi je savjetovao i pitao me: 'Gdje bih bio sretniji, osim ovdje?' Sad ga mogu samo podsjetiti na taj razgovor. Čak i kad čovjek ode, shvati koliko je Barcelona lijepa i koliko svima nedostaje", zaključio je Brazilac.

Argentinac je prošlog ljeta želio da napusti Barcelonu, no tada je ipak ostao, ali sada već nije jasno šta će odlučiti. Za njegove usluge posebno se zanimaju bogati timovi kao što su PSG i Manchester City, čiji trener je Messijev prijatelj i uzor Pep Guardiola, s kojim je osvajao sve moguće trofeje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi