Upisao mali i neslavni jubilej

Maska na licu i ruke u džepovima: Zar je Pjanić zbog toga došao u Barcelonu?

Admin Čaušević

Miralem Pjanić je protiv Barcelone stigao do malog i neslavnog jubileja. Po deseti put u nizu nije dobio ni minute u La Ligi.

Kada je ljetos stigao u Barcelonu Pjanić nije krio da je na taj način ispunio dječački san. Odmah su ga zadesili problemi s koronavirusom, ali kada se oporavio počeo je da igra, uglavnom toplo-hladno.

Kako je vrijeme prolazilo nadao se iskusni veznjak da će izboriti mjesto startera, nametnuti se Ronaldu Koemanu, međutim desilo se suprotno pošto je ispao iz svih kombinacija i više praktično ne igra.

Pjanić vrijeme uglavnom provodi na klupi, a već sedmicama nije obukao dres i zaigrao na terenu. Posljednji put je to bilo protiv PSG-a u Ligi prvaka u revanšu osmine finala početkom marta.

I na Mestalli je presjedio na klupi. Na klupi nije bilo suspednovanog Koemana, ali kako pomoćnik Schreuder radi po njegovim instrukcijama, Pjanić opet nije dobio priliku.

U finišu prvog poluvremena kamere su uhvatile Pjanića kako s rukama u džepovima i maskom na licu komentariše igru svog tima, na šta je i navikao u posljednje vrijeme.

Bh. veznjak je tokom intervjua u nekoliko navrata isticao da neće odustati, da se nada da će s Barcelonom osvajati trofeje i igrati Ligu prvaka, ali obzirom na posljednja dešavanja postavlja se pitanje je li bilo vrijedno svega?!

Pjanić je među najboljim veznjacima svijeta na svojoj poziciji, svoju reputaciju je gradio u Romu, a potvrdio u Juventusu gdje je držao ključeve šampionske generacije, međutim u Barceloni je to sve palo u vodu.

Tako je dugogodišnji član Zmajeva ostao na 28 nastupa u Barceloni ove sezone, ali ono što para oči je da uvijek nema gola i asistencije. Kako god završila, ova sezona, barem kada je u pitanju individualni učinak će biti među najlošijim za Pjanića.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, jučer se pojavila i vijest da je Koeman zatražio prodaju Pjanića što je možda i trenutno najbolje rješenje jer je pred našim asem još nekoliko vrhunskih sezona i sigurno nije dao svoju posljednju riječ.

Bh. veznjak je plaćen 60 miliona eura, a Barcelona će kako bi amortizovala transfer, zahtjevati 45 miliona.Iskusni 31-godišnjak bi karijeru mogao nastaviti u Premiershipu što bi bila četvrta Liga petice nakon što je igrao u Seriji A i Ligue 1. Navodno ga želi Everton Carla Ancelottija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.