Smart isključen

Nurkić je jak kao sijena, ali podmukli udarac nije mogao izdržati

Admin Čaušević

Marcus Smart je dobio tehničku grešku i isključen je u duelu Boston Celticsa i Portland Trail Blazersa. 

Smart je podmuklo lijevom rukom udario Jusufa Nurkića u nezgodno mjesto što nije promaklo sudijama meča.

Igrač Celticsa je nastojao da zaustavi McColluma kada je Nurkić stao da napravi blok, a poslije sudara su obojica pala na pod.

Nakon dugog pregledanja snimka ustanovljeno je da je Smart namjerno udario Nurkića u međunožje te je isključen.

Nurkić je izuzetno snažan i izdržljiv, ali je Smartov udarac očigledno bio jako bolan pošto se naš košarkaš previjao od bolova.

Smart je isključen dvije minute prije kraja, a nakon toga Blazersi su napravili seriju 9:2 te su na kraju upisali četvrti uzastopni trijumf 119:129.

Nurkić je meč završio sa 14 poena i 11 skokova. A za 29 minuta na parketu dodao je još četiri asistencije te imaoj oš dvije ukradene lopte.

Bh. centar je tako nastavio sa sjajnim partijama poslije povratka na parket jer je i u pobjedi nad Brooklyn Netsima ostvario double-double učinak od 23 poena i 11 skokova.

Trail Blazersi su se pobjedom nad Celticsima probili na šesto mjesto Zapada sa omjerom 38:28 te su sve bliže da osiguraju direktan plasman u play-off. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.