Jusuf Nurkić ne može doći ni na pressicu, a da ne promoviše svoju Bosnu i Hercegovinu

Istinski ambasador naše zemlje

Jusuf Nurkić ne može doći ni na pressicu, a da ne promoviše svoju Bosnu i Hercegovinu

A. Čaušević

Jusufu Nurkiću mnogi zamjeraju zbog ponekad ishitrenih i bespotrebnih komentara na društvenim mrežama, ali je ralnost da ovaj sjajni košarkaš konstantno radi na promociji Bosne i Hercegovine.

Nurkić se vratio na parket prije nekoliko sedmica. Nakon niza utakmica koji su poslužili kao zagrijavanje odlični bh. centar je počeo hvatati prepoznatljivu formu.

Div iz Živinica je bio fenomenalan u pobjedi nad Brooklyn Netsima 109:128. Meč je završio sa 23 poena i 11 skokova. Taj učinak je ostvario za 26 minuta provedenih na parketu.

"Svidjela mi inspiracija za pobjedu. Potrebne su nam pobjede i to znamo. Ne možemo više sebi dopustiti kikseve", rekao je Nurkić na pressici poslije meča.

Međutim, ono što je izazvalo pažnju je ogrlica koju je nosio. Na istoj je bila istaknutu znak u obliku granica Bosne i Hercegovine. Obzirom da je znak s kartom BiH pravilno okrenu, Nurkić je očigledno vodio detalja o tome.

Blazersi su odigrali fantastičan meč defanzivno te tako na sjajan način najavili dva sljedeća gostovanja, Boston Celticsu i Atlanta Hawksima.

"Ne znam koliko u ovom trenutku teba pričati o odbrani. Iako imamo jedan dobar odbrameni tim opet će o tome biti govora. Trebamo ostati zajedno", poručio je Nurk.

Bh. centra je poslije meča pohvalio i trener Terry Stotts koji je govorio koliko je Nurkić važan za ekipu Trail Blazersa.

"Sve vrijeme smo govorili koliko je Nurkić za nas važan u defanzivi. Utiče na utakmicu. Imao je dobru ofanzivnu noć, ali mi smo puno bolji tim defanzivno ada je on zdrav i kada igra za nas", kazao je Stotts.

Promo

Top Komentari

VD24
Folirant, ko i svi dijasporci napustili BiH kad je najteze bilo i serukaju po fb da su patriote
3 24
user1604593678
Zato nemoze igrat za repku BH nema vremena,veliki patriota...napomena na EP i SP ?
1 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi