Da li su oštećeni?

Stopama Veleža: Oglasili se FK Sarajevo i FK Mladost

S. Mlaćo

FK Velež, FK Mladost i FK Sarajevo najavili su formiranje Udruženja premijerligaša.

Sastanku koji je organizovao bordo klub odazvala su se tek četiri kluba, a Olimpik nije pristao na dogovore.

Nakon FK Velež, oglasio se i FK Sarajevo.

"Fudbalski klub Sarajevo nastavlja najoštrije osuđivati sve sudijske nepravilnosti i nakon odigranih utakmica 28. kola m:tel Premijer lige BiH.

Na susretima odigranim proteklog vikenda sva tri kluba, koja su na sastanku održanom u četvrtak 29. aprila podržala inicijativu pristupanja procesu osnivanja saveza premijerligaša, glavni arbitri su pokazali na bijelu tačku. Protiv FK Mladost Doboj Kakanj, FK Velež i FK Sarajevo dosuđeni su jedanaesterci.

Pored brojnih dosuđenih i nedosuđenih prekršaja, podijeljenih kartona i drugih nepravilnosti, FK Sarajevo izražava zabrinutost radi nemilih scena kojima smo svjedočili u Bijeljini u petak.

Zajedno uz pomoć FK Mladost Doboj Kakanj i FK Velež, FK Sarajevo još jednom poziva sve klubove da se pridruže inicijativi, te da ne budu nijemi posmatrači nepravilnosti koje se ponavljaju iz kola u kolo u tekućoj sezoni.

Cilj svih klubova koji su učesnici u najvišem rangu takmičenja u Bosni i Hercegovini mora biti zaštita integriteta takmičenja, te osiguravanje istih uslova za sve timove", stoji u saopštenju kluba sa Koševa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ubrzo je isto učinio i FK Mladost Doboj Kakanj.

"Fudbalski klub Mladost DK nastavlja najoštrije osuđivati sve sudijske nepravilnosti i nakon odigranih utakmica 28. kola m:tel Premijer lige BiH.
Na susretima odigranim proteklog vikenda sva tri kluba, koja su na sastanku održanom u četvrtak 29. maja podržala inicijativu pristupanja procesu osnivanja saveza premijerligaša, glavni arbitri su pokazali na bijelu tačku. Protiv FK Mladost, FK Velež i FK Sarajevo dosuđeni su jedanaesterci.
Pored brojnih dosuđenih i nedosuđenih prekršaja, podijeljenih kartona i drugih nepravilnosti, FK Mladost izražava zabrinutost radi nemilih scena kojima smo svjedočili u Bijeljini u petak.
Zajedno uz pomoć FK Sarajevo i FK Velež, FK Mladost još jednom poziva sve klubove da se pridruže inicijativi, te da ne budu nijemi posmatrači nepravilnosti koje se ponavljaju iz kola u kolo u tekućoj sezoni.
Cilj svih klubova koji su učesnici u najvišem rangu takmičenja u Bosni i Hercegovini mora biti zaštita integriteta takmičenja, te osiguravanje istih uslova za sve timove", stoji u saopštenju Dobojlija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.