FK Velež ponovo osuđuje sudijske nepravilnosti: "Protiv učesnika sastanka dosuđeni penali"

Saopštenje mostarskog kluba

FK Velež ponovo osuđuje sudijske nepravilnosti: "Protiv učesnika sastanka dosuđeni penali"

A. Čaušević

Velež je zajedno sa Mladosti i Sarajevom prošle sedmice najavio formiranje Udruženja premijerligaša. 

U 28. kolu klubovi učesnici sastanka su ostvarili različit učinak na terenu. Sarajevo je pobijedilo Željezničar(3:1), Velež je remizirao s Borcem(1:1), dok je Mladost izgubila od Krupe (3:0).

Mostarski klub je putem saopštenja na društvenoj mreži ponovo osudio sudijske nepravilnosti te još jednom pozvao ostale klubove da se pridruže inicijativi.

"Fudbalski klub Velež nastavlja najoštrije osuđivati sve sudijske nepravilnosti i nakon odigranih utakmica 28. kola m:tel Premijer lige BiH.

Na susretima odigranim proteklog vikenda sva tri kluba, koja su na sastanku održanom u četvrtak 29. aprila podržala inicijativu pristupanja procesu osnivanja saveza premijerligaša, glavni arbitri su pokazali na bijelu tačku. Protiv FK Mladost Doboj Kakanj, FK Sarajevo i FK Velež dosuđeni su jedanaesterci.

Pored brojnih dosuđenih i nedosuđenih prekršaja, podijeljenih kartona i drugih nepravilnosti, FK Velež izražava zabrinutost radi nemilih scena kojima smo svjedočili u Bijeljini u petak.

Oglasi

Fudbalski klub Velež nastavlja najoštrije osuđivati sve sudijske nepravilnosti i nakon odigranih utakmica 28. kola m:tel...

Posted by FK Velež Mostar on Monday, May 3, 2021

Zajedno uz pomoć FK Mladost Doboj Kakanj i FK Sarajevo, FK Velež još jednom poziva sve klubove da se pridruže inicijativi, te da ne budu nijemi posmatrači nepravilnosti koje se ponavljaju iz kola u kolo u tekućoj sezoni.

Cilj svih klubova koji su učesnici u najvišem rangu takmičenja u Bosni i Hercegovini mora biti zaštita integriteta takmičenja, te osiguravanje istih uslova za sve timove", navodi se u saopštenju.

Ianče, na sastanku predstavnici klubova Damir Kasum, Šemsudin Hasić i Mensur Mušija iznijeli su poteškoće u radu sa kojima se susreću u tekućoj sezoni, a tada su usvojeni su sljedeći zaključci:

- tri premijerligaška kluba FK Sarajevo, FK Mladost Doboj Kakanj i FK Velež donijeli su odluku da se formira udruženje premijerligaša, te će u narednim danima biti pokrenuti pravni i drugi logistički koraci,

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

- preostali klubovi koji se takmiče u najvišem rangu takmičenja su dobrodošli da se pridruže kada procjene da je za to došlo vrijeme,

- FK Mladost Doboj Kakanj, FK Velež i FK Sarajevo će javno izvještavati o svim potencijalnim nepravilnostima u narednom periodu, te će ukoliko procjene da se nastavlja proces narušavanja integriteta takmičenja, razmotriti opciju izlaska iz lige.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
I to sva 3 su nepostojeca penala bili...Jos danas da se svira i protiv Olimpica koji nepostojeci i gasi sve...
21 1
Dragan_B
Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ 28. Jul. 2018 “Banjalučki Arkan” je Vico Zeljković, sestrić Milorada Dodika. Vico Zeljković je sin Dodikove sestre Bogdane i Spasana Zeljkovića. Zovu ga “Banjalučki Arkan” po njegovom izričitom naređenju. Suvlasnik je nekoliko firmi, između ostalih i kluba “Drama”, smještenog u najstrožem centru Banjaluke. U “Drami” se legalno prodaje kokain, a uslužna djelatnost, sem “crte”, je i visoka prostitucija. Konzumenti su mahom regionalni kontroverzni biznismeni, kao i banjalučka političkotajkunska elita. Zeljkovića štiti MUP RS, a jedan od šefova obezbjeđenja “Drame” jeste Viktor Latinović, inspektor iz kontradiverzione jedinice. Osim njega, još nekoliko inspektora radi u obezbjeđenju “Drame”. Zeljković je izuzetno nasilna osoba, sklon je premlaćivanju onih koji mu se ne dopadaju ili mu na bilo koji način smetaju. U te svrhe formirao je grupu od preko trideset nasilnika, dobro naoružanu i na sve spremnu, kojom on lično komanduje. Zeljković je nedavno izabran za predsjednika Uprave FK “Borac” ... Poznato je da je u njegovoj režiji i po njegovom nalogu tokom ove godine teško prebijeno nekoliko fudbalskih sudija. Nikada za svoje nasilne akte, premlaćivanja, gepekovanja, formiranje Zločinačke Nasilničke Grupacije… nije odgovarao.
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije