Sprema li se veliki transfer? Fanimo je blizu da ostvari bratovu zamisao

Englez u Sarajevu briljira

Sprema li se veliki transfer? Fanimo je blizu da ostvari bratovu zamisao

A. Čaušević

Imala je Premijer liga BiH oduvijek vrsnih fudbalera, uvijek se neko na neki način isticao, ali dojam je da je rijetko ko bio u stanju da sam riješava susrete kao što to radi Matthias Fanimo.

Fanimo oduševljava iz utakmice u utakmicu. Možda neko i pomisli da je dosegao limit, u narednoj pokaže još veći kvalitet te potvrdi status trenutno najboljeg igrača bh. prvenstva.

Englez je golom protiv Zrinjskog u 27. kolu oduševio bh. javnost kada je eksplozivnim dribliznima nadmudrio nekoliko protivnika i prisebno loptu poslao u mrežu. Još bolje izdanje uslijedilo je za navijačima Sarajeva najvažnijoj utakmici.

Gradski derbi je protiv Željezničara uvijek poseban te u očima navijača samo pobjeda dolazi u pitanje. Fanimo je bio glavna uzdanica pristalica Bordo tima i nije razočarao. Zabio je dva gola. Drugi je zabio iz slobodnjaka i to u golmanov ugao te tako pokazao koliko razornu ljevicu posjeduje.

Na posljednja četiri ligaška nastupa Fanimo je protivničke mreže tresao četiri puta. Jedini koji mu je uspio parirati u međusobnom duelu bio je Veležov Dario Ferreyra. Tada je Sarajevo minimalno poraženo.

Matthias  Fanimo
Matthias Fanimo FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

6 nastupa
4 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
Oglasi

Sa ova četiri gola Fanimo je stigao do brojke od 13 pogodak u svim takmičenjima te polako, ali sigurno ostvaruje plan kojeg je jesenas zacrtao njegov brat Micah. Ima i jednu asistenciju.

"Pristojan učinak, ali ove sezone idemo do doprinosa od 15 do 20 golova, a zatim ćemo na ljeto procijeniti opcije", glasio je Micahov status na Twitteru (profil u međuvremenu deaktiviran op.a.) objavljen u decembru.

Bilo je to jesenas nakon što je Matthias zabio dva gola Borcu. Tada je Micah nagovijestio transfer, a kako sada stvari stoje ponuda i interesa za zvijezdu Sarajeva neće manjkati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja sezone Sarajevo će odigrati još šest utakmica, pet ligaških i finale Kupa. Fanimov problem sa bronhitisom je iza njega te je, obzirom na formu i protivnike, za očekivati da brzonogi 27-godišnjak dodatno popravi svoj učinak.

Sjajne partije Fanima će svakako na iskušenje dovesti i aktuelno klupsko rukovodstvo Sarajeva jer namjere sigurno neće biti da se tek tako ostane bez najboljeg igrača, međutim s druge strane će biti i prilika da se zaradi odličan novac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Najbolji igrac lige trenutno.Na ljeto ispod milion eura ne treba ni pricati.
10 0
AndrejUdovicic
realno lik je za jace lige ali tesko da moze dalje npr od francuske i ruske to je ja mislim neki njegov nivo za ekipe ispod 7 mjesta
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi